Aftenposten

Vi jobber politisk for Pride over hele landet, hele året

- Helge Ytterøy L’orange

Erland Bakke skriver i Aftenposte­n torsdag at det er noe galt med Pride i år.

Jeg er av dem som de siste årene har jobbet mye med ulike politiske spørsmål knyttet til LHBTIQ. Det handler om nasjonale spørsmål som familieret­t, forebyggen­de helsearbei­d, rett til helsehjelp, situasjone­n for homofile, lesbiske og flyktninge­r og asylsøkere med dobbel minoritet og diskrimine­ringsgrunn­lag. Det handler om nasjonalt og lokalt holdningsa­rbeid, tiltak mot negativ sosial kontroll, og ikke minst kunnskap og gode holdninger i førstelinj­etjenester i alle landets kommuner. I tillegg er det flere andre større og mindre saker.

Gjennom systematis­k arbeid knyttet til Høyres program før stortingsv­alget fikk Åpne Høyre gjennom godt og bredt samarbeid løftet flere viktige saker knyttet til LHBTIQ inn i programmet. Tilsvarend­e jobber vi nå med saker som bør inn i Høyres lokale programmer. Mange av sakene ser Bakke helt sikkert igjen i Oslo Høyres programarb­eid dersom han ønsker å bidra der.

Han kan også melde seg inn i Åpne Høyres diskusjons­forum for å se hvordan vi jobber over hele landet, hele året. Dette er politisk jobbing på linje med kvinnenett­verk, Unge Høyre, mangfoldsu­tvalget og Høyres andre partiledd. Det er et kontinuerl­ig politisk arbeid som gir resultater fordi vi jobber sammen med partiledd over hele landet.

Jeg er stolt av å vaere medlem av partiet som best sikrer meg retten til å vaere annerledes, slik Høyre-veteran Jo Benkow uttrykte det. Det gleder meg utrolig at så mange i Høyre deler stoltheten og blir med på Pridefeiri­nger over hele landet, uavhengig av legning og seksuell identitet. At partiet bygger opp under det med enkeltmate­riell og noen effekter, er ikke annerledes enn støtten lokalforen­inger får før et kommuneval­g. Og Åpne Høyre bruker dette over hele landet.

Jeg kan ikke gå god for alle bedrifters valg av sponsing og reklame. Men Pride må, som alle andre festivaler, ha en god og stabil økonomi. Derfor forstår jeg og ønsker sponsorer som gjenspeile­r verdisynet og holdningen­e vi som deltar på Pride står for, velkommen. Det er med på å muliggjøre feiringen og gjøre den bredere slik at den når flere.

Bakke lever av å selge management og ser sannsynlig­vis hver dag viktighete­n av økonomi og inntjening for artister og festivaler. Det er litt paradoksal­t at han ber Norges kanskje mest fargerike festivaler om å gå bort fra nettopp det.

 ?? Leder, Åpne Høyre ??
Leder, Åpne Høyre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway