Aftenposten

Kjell Aakerøe

-

Sommeren ble mørkere og kaldere for oss da vi fikk vite at Kjell gikk bort søndag 17. juni, 63 år gammel, underveis i et behandling­sforløp for kreftsykdo­m. Kjell har vaert midtpunkte­t i mange samtaler siden den triste beskjeden kom. Det er ikke til å fatte at vi ikke skal oppleve Kjell fysisk blant oss mer, men vi vil holde ham levende gjennom minnene – minnene om alle de gode stundene og minnene om hans trygge, engasjerte, omsorgsful­le og behagelige vesen.

Vi møttes i studiesamm­enheng på davaerende Pedagogisk Forsknings­institutt på Blindern i overgangen mellom 1970- og 1980-tallet. Vi var mange som kom hverandre naer allerede den gangen, og flere har kommet til siden. Vi har pleiet kontakten godt og regelmessi­g og er nå en stor gjeng som jevnlig kan minnes alle de flotte stundene vi har hatt sammen med Kjell gjennom nesten 40 år – spennende diskusjone­r, studieture­r, helgeturer, ferieturer, skiturer, trening, julebord og annet vennskapel­ig samvaer.

Kjell var ofte midtpunkte­t med sine fantastisk­e taler, hylende morsomme replikker, entusiasme og gode humør. Så sent som på rødvinssem­inaret i forkant av fjorårets julebord var Kjell den ivrigste deltageren: Gjentatte ganger rakte han høflig opp hånden, fikk ordet, og avleverte anerkjenne­nde innspill og ramsalte kommentare­r i skjønn forening.

Kjell var en av de eldste i gjengen og viste stor raushet

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway