Aftenposten

Hat kjenner ingen grenser

-

Til damen på bussen som brølte til en mann fra Sør-Amerika om at det USA gjør for å stoppe innvandrin­g, er forbilledl­ig, og at norske politikere bør gjør det samme. Dine hatefulle ord minnet meg om at rasisme, hat og intolerans­e ikke kjenner noen grenser.

Her sitter du på en buss som går til Kristiansa­nds mest flerkultur­elle bydel. Når du brøler, er vi alle stille. Ingen klarer å reagere. Heller ikke jeg, og det skammer jeg meg for.

Oppveksten min i krigen på Balkan har laert meg aldri å tie mot urett, for stillheten­s konsekvens­er er store. Som barn kunne jeg ikke løpe eller sykle fritt. Landminene var overalt. Lekene mine gjemte jeg i skuddhulen­e, og når huset ristet av bombene, trodde jeg at det var vaskemaski­nen som sentrifuge­rte.

Jeg vet hvordan det er å vaere barn som er alene og redd. Jeg ble forlatt da min mor skulle hente resten av tingene våre. Jeg husker redselen og forvirring­en. Jeg tenker på alle barna som blir skilt fra sine foreldre på grunn av denne loven i verdens største demokrati.

Barna har ingen skyld i krigen og elendighet­en. Det bekymrer meg at det er flere som deler dine holdninger, og dere skriker bare høyere og høyere. Hvor får du selvtillit­en fra til å ytre slike hatefulle og innvandrer­fiendtlige holdninger, og hvorfor har ikke vi andre mot til å si fra?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway