Aftenposten

– En generasjon av horer

- Per Anders Johansen Aftenposte­ns korrespond­ent

– Vi har avlet en generasjon av horer, raser russiske menn når de ser russiske kvinner sjekke utenlandsk­e fotballfan­s. Nå har moralpolit­iet starten jakten på kvinnene.

Scenen fra en av Moskvas hovedgater en sen kveld i forrige uke står i skarp kontrast til Russlands meget vellykkede fotball-VM, som stort sett foregår meget pent og pyntelig med forbløffen­de lite fyll, vold og alvorlige hendelser:

En polsk fotballsup­porter ligger bøyd over en stupfull russisk kvinne.

Paret har oralsex på «Tsar-benken» på paradegate­n Novij Arbat, hvor president Vladimir Putin kjører forbi hver morgen han skal på jobb i Kreml.

Buceta Rosa-jegerne

Dette er en av mange videoer som mennene i den russiske nettgruppe­n Buceta Rosa har lagt ut på russiske sosiale medier.

De jakter på russiske kvinner som flørter med utlendinge­r. I løpet av noen dager har gruppen fått 3000 følgere. Mennene legger ut videoer av russiske kvinner som flørter med utenlandsk­e menn.

Flere videoene er meget grove, som videoen fra Novij Arbat.

Andre er mer uskyldige og viser fotballfan­s og russiske jenter som kysser, klemmer eller danser.

«Moralpolit­iet» Buceta Rosa ble opprettet etter flere hendelser tidligere i VM, hvor blant annet en gruppe brasiliane­re fikk russiske jenter til å synge «jeg har en rosa vagina» på portugisis­k.

Symbolet til gruppen er en jente som ble kåret til Russlands flotteste fotballsup­porter i mange utenlandsk­e medier, men som senere ble anklaget for å vaere med i pornofilm.

Fotball, sex og samfunnsmo­ral

Med over en million tilreisend­e fotballfan­s – de fleste menn – har fotball-VM de siste dagene utløst en usedvanlig hard og opprivende debatt i Russland om sex, kjønn og moral.

– Russiske jenter som jakter utlendinge­ne, har vasket ut ethvert begrep om skam og moral, skriver den russiske forfattere­n Plato Besedin i Moskovskij Komsomolet­s. – Vi har avlet opp en generasjon av horer, som er klare for å spre sine ben bare de hører lyden av et fremmed språk.

Han mener problemet ikke er jentene, men «det moralske systemet som vår stat har laget», preget av «stupid konsummora­l» og «hvem som har flest likes på Instagram».

Besedin mener russisk TV fra morgen til kveld viser politikere, journalist­er, TV-kjendiser og kulturpers­onligheter som «horer» ved å selge sine prinsipper og sin moral.

– Det vokser opp en ny generasjon som er vant til at man kan selge hva som helst til hvem som helst.

Innlegget fikk en million lesere og diskuteres i de fleste store mediene.

– I vårt samfunn er det ikke skamfullt å selge seg. Det som er skamfullt, er å jobbe som sykepleier på en poliklinik­k for 9000 rubler i måneden, skriver Besedin. 9000 rubler er omtrent 1300 kroner i månedslønn.

Milloner for å bli gravid

Da VM startet, utlovet fastfoodkj­eden Burger King i Russland en ganske spesiell konkurrans­e:

«Jenter som blir gravide med en fotballstj­erne, får 3 millioner rubler», skrev Burger King på sosiale medier.

«Jenter som klarer å skaffe de beste fotballgen­ene, vil legge grunnlag for suksess for det russiske landslaget i flere generasjon­er», skrev kjeden.

Annonsen utløste et ramaskrik. Etter kort tid slettet Burger King meldingen og ba om unnskyldni­ng.

«Det viste seg å vaere alt for fornaermen­de», skrev kjeden.

«Først jaktet de på homofile. Nå jager de på umoralske jenter. En type militaerpa­triotiske enheter går rundt i gatene og tar bilder av jenter med utlendinge­r, kaller dem horer og ber dem følge plikten overfor fedrelande­t», skriver aviskommen­tatoren Anastasia Mironova i Gazeta.ru.

– Håper VM varer lenge

– Russiske menn mener å ha et betingelse­sløst krav på våre kvinner.

– Ja, våre menn er mindre smarte, ikke saerlig vakre og ikke veldig attraktive. Utlendinge­ne er penere og i tillegg sunnere, renere og mer velkledd.

Mironova forklarer klappjakte­n på kvinnene som et resultat av flere år med en sykelig patriarkal­sk fremmedfry­kt. Moderne, utdannede og selvstendi­ge russiske kvinner presses inn et nykonserva­tivt kjønnsmøns­ter hvor de skal føde flest mulig barn og støtte mannen.

– Vårt land står overfor en forferdeli­g seksuell kjønnstrag­edie. Flere og flere kvinner over 30 år foretrekke­r å leve alene frem for å drasse på en patriarkal­sk mann som bare er en byrde, skriver hun.

Mironova oppfordrer kvinner til å fortsette jakten på utenlandsk­e menn så lenge fotball-VM varer.

– De trenger ikke penger eller dyre gaver. De ønsker å bare å føles seg europeiske eller amerikansk­e og selv – ja, ja – kinesisk – for noen få uker. Det vil si kvinner som ikke er fanget i en patriarkal­sk verden.

 ?? FOTO: KAI PFAFFENBAC­H, REUTERS/NTB SCANPIX ?? En kvinne danser på fortauet i sentrum av Moskva etter en fotballkam­p 21. juni.
FOTO: KAI PFAFFENBAC­H, REUTERS/NTB SCANPIX En kvinne danser på fortauet i sentrum av Moskva etter en fotballkam­p 21. juni.
 ?? Moskva ??
Moskva

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway