Aftenposten

Har vunnet 12 på rad!

-

Romeriking­ene havnet under to ganger, men tomålsscor­er Guro Reiten ordnet 3–2 over Trondheims-Ørn.

Alle målene kom i løpet av det siste kvarteret før pause. Med nok en seier har LSK vunnet samtlige tolv seriekampe­r så langt i 2018-sesongen. Målscoren er suverene 43–7.

Den prikkfrie rekken gjør at seriemeste­ren fra de fire siste årene er tolv poeng foran tabelltoer Klepp.

Hege Riises lag fikk det ikke enkelt borte mot Trondheims­Ørn. Rakel Engesvik ga vertene ledelsen etter en halvtime, men det tok bare seks minutter før Synne Skinnes Hansen sørget for at det sto 1–1 på måltavlen.

Like etter var trønderne tilbake i føringen. Denne gangen var det Julie Adserø som fant nettmasken­e, men som vanlig lot ikke LSK-jentene seg stresse. Guro Reiten, som har briljert stort så langt i år, scoret både i det 41. og 43. minutt.

Det første gjorde hun alene med keeper, mens det andre kom etter et pent frispark fra 20 meter. 23-åringen kunne gjort hat trick, men forsøket rett etter sidebytte gikk i stolpen.

Ustoppelig­e Reiten

Reiten er oppe i 15 seriemål etter gårsdagens dobbel.

LSK hadde bedre kontroll i annen omgang, men langt ut i overtiden fikk Elen Melhus en enorm sjanse til å gjøre 3–3 for Trondheims-Ørn. På åpent mål presterte hun å sette ballen utenfor.

Sandviken hadde hele åtte strake seirer før forrige helgs 2-3-tap borte mot Røa. En uke senere greide ikke bergensern­e å slå umiddelbar­t tilbake. Synne Jensen, Andrea Wilmann og Guro Bergsvand ordnet en sterk 3-1-seier til Stabaek.

Ajara Nchout utlignet for Sandviken i første omgang, men til slutt ble det bare et trøstemål.

Ny serietoer

Med tapet måtte bergenslag­et se Klepp snike seg forbi og overta 2.-plassen på bedre målforskje­ll. Begge to står med 24 poeng. Klepp slo Kolbotn 2–1 lørdag, der Hege Hansen ble matchvinne­r helt på tampen.

Maren Johansen ga Kolbotn ledelsen etter ni minutter, men kort tid etter utlignet Elisabeth Terland til 1–1. Til slutt tok Klepp med seg alle poengene.

I lørdagens siste kamp tok Arna-Bjørnar med seg 4-0-seier fra bortemøtet med jumbolaget Grand Bodø.

Helene Gloppen gjorde to av målene. (NTB)