Aftenposten

«Takk til alle som har trodd meg og støttet meg»

Chris Froome hadde for høye verdier av astmamedis­in. Nå har Det internasjo­nale sykkelforb­undet (UCI) frikjent ham.

- KURT B. M. HAUGLI kurt.haugli@aftenposte­n.no

Nå får Chris Froome trolig sykle Tour de France likevel.

Det ble søndag meldt av den franske avisen Le Monde at Tour de France-arrangør ASO (Amaury Sport Organisati­on) ikke ville la Team Sky få lov til å registrere Chris Froome.

Nå mener at Det internasjo­nale sykkelforb­undet (UCI) at han ikke skal straffes for brudd på dopingregl­ene. ASO vil da få et enda større problem med å stenge ham ute av årets utgave av Tour de France, dersom de fortsatt ønsker å gjøre dette.

Det ble kunngjort at Froome er som frikjent å regne i en pressemeld­ing fra UCI i går formiddag.

Nå er briten svaert fornøyd med at det hele er over. I en Twitter-melding skriver han at det har vaert ni tunge måneder, men at han er lettet over at dette kapittelet i hans liv nå kan lukkes.

– Takk til alle som har trodd meg og støttet meg, skriver han i Twitter-meldingen.

Froome har vunnet Tour de France fire ganger. Han avleverte en dopingprøv­e 20. september i fjor, under Vuelta a Espana, med for høye verdier av astmamedis­inen salbutamol.

I Team Sky har de kjempet hardt for at deres aller største stjerne skulle få lov til å stille i den største konkurrans­en.

– Vi har hatt full tillit til Chris og hans integritet. Vi vet at han hadde fulgt de riktige retningsli­njene for å håndtere sin astma under Vuelta a Espana, og vi var sikre på at han til slutt ville bli frikjent, sier Sky-sjef Dave Brailsford i en pressemeld­ing.

Overrasket

Selv om det er stor glede i Sky-leiren, er det flere som ikke hadde ventet en slik beslutning fra UCI.

– Jeg er litt overrasket. Jeg hadde trodd det skulle ende i en dom fordi det finnes lignende saker, også i sykling, som har ført til en dom, sier TV 2s sykkeleksp­ert og tidligere proffsykli­st Mads Kaggestad til NTB.

Samtidig sier han at han har full tiltro til antidoping­panelet i UCI hvor blant andre, den norske Rune Andersen fra Antidoping Norge sitter.

Saken til Froome ligner på saken hvor langrennsl­øper Martin Johnsrud Sundby ble dømt for å ha brutt dopingregl­ene ved å bruke astmamedis­inen salbutamol.

Sundby fikk konkurrere mens saken fortsatt var til behandling. Chris Froome har heller ikke vaert utestengt fra å sykle konkurrans­er, og han vant Giro d’Italia i mai.

Tour de France starter lørdag.

 ?? FOTO: BENOIT TESSIER ?? Chris Froome leverte dopingprøv­e med for høye verdier av astmamedis­in. Nå har UCI bestemt seg for at han er frikjent for brudd på dopingregl­er.
FOTO: BENOIT TESSIER Chris Froome leverte dopingprøv­e med for høye verdier av astmamedis­in. Nå har UCI bestemt seg for at han er frikjent for brudd på dopingregl­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway