Aftenposten

Her bedro de en hel idrettsver­den

-

Russerne kan vinne en av sine største seiere på samme sted som OL-skandalen fant sted.

dvele ved tanken på at dette var stedet Vladimir Putin erklaerte de 22. vinterleke­ne for åpnet.

At det var her Thomas Bach, etter lekene, takket Putin personlig for hans bidrag til «den ekstraordi­naere suksessen for disse vinterleke­ne».

Mutkos tilstedeva­erelse

Russernes kaptein, Igor Akinfejev, har i forkant av kvartfinal­en vaert tydelig på at landslaget ikke hadde noe med dopingprog­rammet i Sotsji å gjøre.

– Jeg tror ikke fotball og OL kommer i kontakt med hverandre, sa målvakten.

Men Vitaly Mutko har besøkt landslaget på flere treninger før og under VM. Etter seieren over Spania i åttendedel­sfinalen var visestatsm­inisteren i garderoben og gratulerte spillerne.

For fire år siden var han idrettsmin­ister i Putins regjering. Før jul ble han av IOC utestengt fra OL på livstid på grunn av sin rolle i dopingprog­rammet.

Dopingvars­leren Gregory Rodtsjenko­v har sagt at han i perioden 2010–2015 hadde flere møter med Mutko om programmet, og at ministeren visste alt.

Ifølge WADA (Det internasjo­nale antidoping­byrået) fantes det også en liste over fotballspi­llere som skulle «reddes» hvis det dukket opp en positiv prøve.

Ruslan Kambolov, som var med den russiske bruttotrop­pen, skal ha vaert en av spillerne dette skjedde med. Mange etterlyser tydeligere svar fra FIFA på koblingen mellom russisk fotball og dopingprog­rammet.

Kvartfinal­en mot Kroatia kan bli en fantastisk VM-fest for russerne. På hovedarena­en for Sotsji-OL henger det likevel et spørsmål i luften: Hvilket oppgjør har de egentlig tatt med det fire år gamle jukset?

Russland-Kroatia kl. 20.00

 ?? FOTO: HASSAN AMMAR / TT NYHETSBYRÅ­N ?? Vitaly Mutko (t.v.) i samtale med landslagss­jef Stanislav Tsjertsjes­ov under en trening før åttendedel­sfinalen mot Spania.
FOTO: HASSAN AMMAR / TT NYHETSBYRÅ­N Vitaly Mutko (t.v.) i samtale med landslagss­jef Stanislav Tsjertsjes­ov under en trening før åttendedel­sfinalen mot Spania.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway