Aftenposten

Kristoff vil revansjere fire magre Tour-år

- KJETIL FLYGIND Cholet

Alexander Kristoff (31) er tydelig før Tour de France starter: Han er i Frankrike for å vinne.

– Jeg håper å sitte igjen med en seier etter den første uken, sier Alexander Kristoff.

I et mylder av sykler, biler, lagets buss, lagkompise­r og mekanikere og diverse utstyr, har Kristoff gjort sine siste forberedel­sene til årets Tour. Utenfor Ibishotell­et i byen Cholet var det et salig kaos fredag formiddag.

Og stemningen var god, tonen lett og ledig. Men også helt sikkert spent. Selv om sportsdire­ktør Philippe Mauduit ler, trekker på skuldrene og mener «det bare er et sykkelritt og ingenting å vaere nervøs for», er det litt mer på spill når verdens beste ryttere samles for tre ukers blodslit i Frankrike.

Vant to i 2014

Kristoff står med to etappeseir­er i Touren. Begge kom i 2014. Men Tour-messig har det vaert fire magre år – selv om sjansene har vaert der og marginene som skiller vinneren fra resten har vaert små.

– Jeg ønsker jo å vinne, så litt har det nok gnaget meg at det er fire år siden jeg vant her sist. Men jeg har vunnet andre løp, det er ikke slik at jeg har gått fire år uten seier, sier Kristoff.

Han håper det blir mer å juble for nå. – Ja. Og jeg føler jeg burde hatt en seier i 2016. Da ødela jeg det. Jeg har vaert god nok etter 2014, men jeg har ikke klart det helt. Jeg har ikke vaert skjerpet nok. Jeg håper å få hull på den byllen igjen og ende opp med en karriere med mer enn bare to etappeseir­er.

– Men to er bedre enn null.

– Plager det deg at du bare står med to?

– Nei, det vil jeg ikke si. Nå er dette det viktigste rittet i år så jeg ønsker å prestere.

Mange sjanser

Egentlig helt frem til første hviledag neste mandag, er det plenty av vinnermuli­gheter for Kristoff. Men for å vinne, er du avhengig av flere ting. Det er mange faktorer som spiller inn.

– Beina avgjør en del, så klart. Posisjoner­ing er veldig viktig, det er det ofte laget som står for. Du kan vaere heldig og havne i en god posisjon alene, som for eksempel Peter Sagan har vaert flink til på egen hånd. Det er en blanding av alt. Du må vaere litt heldig, også.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway