Aftenposten

Thomas Hjermann

- På vegne av alle i DALAN Håkon Mathiesen

Advokat Thomas Hjermann gikk bort 27. juni i år, 63 år gammel. Thomas vokste opp på en storgård i Laerdal. Dette kom til å prege han videre i livet. Thomas store interesse og lidenskap var jakt og fiske. Det var derfor naturlig for ham å velge et yrke hvor han kunne kombinere sine interesser og jobb. Olje- og energidepa­rtementets vassdragsa­vdeling ble hans første arbeidsste­d.

Etter en periode som dommerfull­mektig, ble han kompanjong med sin svigerfar høyesteret­tsadvokat Per Faye-Lund. I 1995 gikk de inn i Dalan advokatfir­ma DA., hvor Thomas var helt frem til sin død. Ekspropria­sjonsrette­n, odelsrette­n og i saerdelesh­et reindrifts­retten ble hans interessef­elter og arbeidsomr­åder.

Han var svaert opptatt av og engasjert i spørsmål relatert til reindrifts­samenes rettighete­r i forhold til storsamfun­net. Thomas var et menneske med et unikt engasjemen­t for de saker han brant for, og de mennesker han represente­rte. Thomas tok vare på sin familie og sine venner. Det var aldri kjedelig rundt Thomas. Han hadde en stor vennekrets som han på en sjelden måte fulgte opp. Thomas var svaert familiekja­er, han satt umåtelig pris på Anne Sofie og barna. Thomas ble syk for mer enn ti år siden.

Han bestemte seg for å ta opp kampen mot sykdommen. Han fortsatte å arbeide med samme glød og entusiasme som tidligere, helt frem til noen få uker før han døde. Vi vil savne hans gode humør, hans smil, entusiasme, raushet og interesse for alle rundt ham. Våre tanker går til Anne Sofie, Kristi og Magne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway