Aftenposten

Kristoff avslørte ny pulsrekord

-

Ingen nordmenn hadde store forventnin­ger til gårsdagens lagtempo. I dag er det nye spurtmulig­heter.

– Jeg tror varmen har spilt meg et lite puss her, sier Alexander Kristoff.

Nordmannen ledet sitt UAE Team Emirates over mål i den grønne poengtrøye­n han lånte av Peter Sagan på mandagens 35 kilometer lange lagtempoet­appe i Cholet.

Alexander Kristoff varslet før etappen at han ville ta det rolig på lagtempoen. Men etter å ha kjørt seg varm, følte Kristoff at han hadde krefter nok, og da banket han til mot slutten av etappen.

Langt bak de beste

– Jeg sliter ofte litt i starten på en sånn etappe ettersom jeg ikke gidder å varme opp så mye. Du blir jo varm etter hvert. Men jeg følte meg OK i dag. På slutten hadde jeg krefter igjen og prøvde å få opp farten, sier Kristoff etter å ha gjennomfør­t sin lagtempo.

UAE Team Emirates havner et godt stykke bak teten, noe som betyr at lagets sammenlagt­kandidat Dan Matin taper terreng i sammendrag­et. Likevel var stemningen god utenfor lagbussen.

– Vi tapte til de beste, men kjørte OK. Vi mistet én mann med punktering tidlig, så jeg fikk tøffere arbeidsfor­hold i vinden der. Og så mistet vi én mann like før toppen av en bakke, så totalt tapte vi litt tid. Vi fikk tatt ut maks, sier Kristoff.

190 i puls

– Hva betyr dagens etappe for det som skal skje i morgen?

– Det er jo en kortere dag, så jeg håper å bli bedre restituert. Jeg følte heller ikke at det var så varmt i dag som i går. Det hjelper på. Jeg tror det er varmen som har spilt meg et puss her nede. Jeg håper det skal gå bedre nå. Verdiene av kraften jeg produserer i tråkkene er ikke i naerheten av de jeg hadde på trening før jeg kom ned her, sier han.

Så kom Kristoff med en avsløring. Han fortalte at han hadde kjørt med høy puls på søndagens etappe.

– Jeg satte ny rekord på pulsmåling etter at jeg begynte å teste det. Jeg hadde 190 i puls. Jeg pleier aldri å ha mer enn 180, sier Kristoff, som selv lo litt av sin egen spurt på samme etappe.

– Det var ikke den beste spurten jeg har kjørt, akkurat, humret han. BMC vant lagtempoen, og belgieren Greg Van Avermaet overtar den gule ledertrøye­n fra Peter Sagan. Sagan måtte slippe resten av laget sitt mot slutten av etappen og tok det helt rolig inn til mål.

Team Sky ble nummer to, fire sekunder bak BMC, mens QuickStep Floors endte på tredjeplas­s, syv sekunder bak.

Laget til Alexander Kristoff ble nummer 15, mens Edvald Boasson Hagens Dimension Data-lag rullet i mål på tredje sisteplass.

Amund Grøndahl Jansens Lotto NL-Jumbo ble nummer 12.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN ?? Alexander Kristoff (grønt) og UAE Team Emirates ved starten på mandagens lagtempoet­appe i Tour de France
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN Alexander Kristoff (grønt) og UAE Team Emirates ved starten på mandagens lagtempoet­appe i Tour de France

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway