Aftenposten

–Tror hjertet hans er delt

- Sankt Petersburg Odd Inge Aas Journalist

Ingen har scoret flere mål for Frankrike enn Thierry Henry. I kveld skal han gjøre alt han kan for å hindre hjemlandet en ny VM-finale.

Henry ble verdensmes­ter i 1998 og europamest­er to år senere, men de to siste årene har han vaert en del av trenerteam­et til Belgia-sjef Roberto Martínez.

– Det vi ikke hadde, var internasjo­nal ekspertise, «know how-en» om hvordan man vinner VM og spiller foran hele verden. Det har han gitt oss, sa Martinez mandag kveld.

Spanjolen sier at Henry gir spillerne ro før de skal ut i situasjone­r de ikke har vaert i før.

– En gentleman

Henrys tidligere lagkamerat, dagens Frankrikek­aptein Hugo Lloris, tror det blir en veldig spesiell kveld for Henry.

– Han var en stor spiller og en skikkelig gentleman i fransk fotball. Det blir rart å se ham med det belgiske laget, men han laerer for sin fremtidige trenerkarr­iere. Jeg tror hjertet hans blir delt, men han er fremfor alt fransk. Han har store minner fra den blå drakten, sa Lloris under mandagens pressekonf­eranse.

Han trakk frem at Henry er den spilleren med flest mål (51) og nest flest kamper (121) i den blå drakten, men tviler sterkt på at den gamle storscorer­en håper på fransk seier.

– Han har mye fotballide­nskap i seg. Han vil gjøre alt for å hjelpe laget sitt, sier Tottenhamk­eeperen.

Det forventer også Belgias Kevin De Bruyne. – Det kan bli litt vanskelig for ham i morgen, men han jobber for Belgia nå og vil at vi skal vinne. Det er jobben hans, slik er fotball, sier den belgiske stjernen.

Hovedperso­nen taus

Henry jobber til daglig som ekspert for Sky i England, men om sin rolle på landslaget har han kun gitt ett intervju.

Der var en viktig del av budskapet at han kom til å holde en veldig lav profil.

– Jeg er bare tredjetren­er på laget. Fra starten har jeg sagt at alle må roe seg ned. Dette er ikke noe Thierry Henry-show. Jeg er for å hjelpe laget og manageren. Det er manageren som vil ta seg av snakkingen. Som trener kan du ikke snakke om det du har gjort som spiller. Som trener har jeg ikke bevist noe som helst, sa han til belgisk TV.

Det er Graeme Jones som er Martinez’ naermeste assistent, mens Henry har et spesielt ansvar for angrepsspi­llet.

Når det har fungert så godt som det har gjort i Russland, har mange vaert raske med å peke på Henry som en viktig suksessfak­tor. Romelu Lukaku er blant dem som har tidligere har snakket varmt om samarbeide­t med Arsenal-legenden.

Han forteller at de møtes i England og går gjennom Manchester United-spissens kamper for å finne områder han kan forbedre seg på.

– Jeg laerer fra ham hver eneste dag. Måter å bevege seg på, hvordan finne rom eller kontroller­e ballen. Han kunne alt, har Lukaku sagt. Så langt i Russland har han scoret fire ganger.

I går fikk Henry også ros fra den franske landslagss­jefen Didier Deschamps.

– Jeg setter pris på ham og det han har gjort for landslaget. Det blir ikke lett for ham å sitte på benken mot hjemlandet, men det visste han om da han ble en del av trenerteam­et deres.

 ?? FOTO: DAMIR SAGOLJ, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Thierry Henry er en av dem som skal få de belgiske spissene med Romelu Lukaku i spissen til å prestere i Russland.
FOTO: DAMIR SAGOLJ, REUTERS/NTB SCANPIX Thierry Henry er en av dem som skal få de belgiske spissene med Romelu Lukaku i spissen til å prestere i Russland.
 ??  ?? Aftenposte­n i Russland
Aftenposte­n i Russland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway