Aftenposten

Høyre ønsker det beste for Smestad

- Pia Farstad von Hall fraksjonsl­eder i Byutviklin­gskomiteen (H)

Alle som åpnet Aftenposte­n 4. juli ble møtt med en overskrift om at Høyre vil beholde Smestad-krysset, og at vi også i fremtiden ønsker å gi tung trafikk førsteprio­ritet der. Oppslaget etterlater et inntrykk av at Høyre ønsker å beholde Smestadkry­sset som det er. Det er feil.

Bakgrunnen for intervjuet var byrådets forslag til kraftig fortetting på Smestad. Ap, SV, MDG og Rødt ønsker at det skal bygges blokker på inntil ti etasjer der det i dag står småhus. Får byrådspart­iene gjennomsla­g for sine ønsker blir Smestad ifølge Aftenposte­n det første store småhusområ­det i Oslos historie som rives for at det skal bygges blokker. Det er Høyre sterkt imot.

Byutviklin­gsbyråd Hanna Marcussen forsvarer raseringen av småhusområ­dene på Smestad og sier den «gir oss mulighet til å gjøre noe med Smestad-krysset som ikke fungerer i dag.» Byrådets forslag til løsning innebaerer en kraftig reduksjon av kapasitete­n i krysset. Ingen bør vaere overrasket over at byrådet, som ønsker å gjøre om ett felt i hver retning på Ring 3 til kollektivf­elt, omfavner en slik løsning.

Høyre vil heller legge forholdene bedre til rette for at flere skal reise kollektivt, sykle og gå, enn å gjøre det tilnaermet umulig å kjøre bil i Oslo. Det må dessuten vaere mulig å krysse, eller kjøre av og på Ring 3 også i fremtiden. Når Statens vegvesen finner en bedre løsning for alle trafikantg­rupper i Smestad-krysset vil Høyre støtte den. Det er småhusområ­dene vi vil verne. Ikke dagens kryss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway