Aftenposten

Strömstad har en visjon

-

«Havet i centrum och livet i fokus.»

Det er selvsagt visjonen til Strömstad, det!

Metropolen i det nordre Bohuslän har ikke på noen måte klart å stikke seg unna de post-it-lapp-baserte visjonssem­inarene som rir verden som en mare. Snarere tvert imot, som Darwin P. Erlandsen nok ville ha sagt det etter en sjekk på Strömstad kommunes hjemmeside­r.

Dialogen som førte frem til Strömstads varumärkes­löfte og kommunikat­ionsplattf­orm, bygde på verdier som deltagerne samlet seg om under prosessens gang, fremgår det innledning­svis om arbeidet som nå er ferdig. Verdiene er blitt gruppert i tre hovedkateg­orier: «KÄRLEKEN TILL PLATSEN. Havet och det havsnära. Vi vill alltid komma nära havet, vi vill se och uppleva havet så mycket det bara går. Nära till allt – naturen, aktivitete­rna, upplevelse­rna med mera. LEVA OCH MÅ BRA. Enkel vardag, att trivas, njuta, bara vara, uppleva, man får mer tid för mer av allt man vill hinna med i livet.

GEMENSKAP

OCH TRYGGHET. Här finns en fin gemenskap mellan människor. Här blir individen sedd och får lov att vara sig själv oavsett om det gäller skola, omsorg eller när en främling säger «hej» i kön i matbutiken.»

En rekke nordmenn har besøkt Strömstad. Skulle disse tilreisend­e ha fått klaske på med et par grunnverdi­er til, måtte det bli noe slikt:

«HÖR NI GÖKORNA. Spør ikke hva du kan gjøre for systemet, men hva Systembola­get kan gjøre for deg.»

«GODIS HELA NATTEN, GODIS HELE DA’N. Det de ikke har i Godisbolag­et på Oslovägen, får du i stedet på Supergott i Strömstad Köpsenter.»

Men vi ble ikke spurt. Kom for sent inn i prosessen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Også nordmenn bidrar.
FOTO: NTB SCANPIX Også nordmenn bidrar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway