Aftenposten

– Jeg manglet det lille ekstra

- KURT B. M. HAUGLI KJETIL FLYGIND Sarzeu

Det vil seg ikke for spurteren fra Rogaland i årets Tour de France.

Colombians­ke Fernando Gaviria tok sin andre etappeseie­r i årets Tour da han på ny spurtslo konkurrent­ene på det en kilometer lange oppløpet i Sarzeau.

Alexander Kristoff satt nok en gang med i finalen, men nordmannen måtte ta til takke med en 7. plass.

Peter Sagan ble nummer to, mens den tyske kraftplugg­en André Greipel tok 3.-plassen.

– Jeg følte meg faktisk litt bedre i dag. Jeg mistet rytmen midt i spurten, men jeg hadde ikke tatt det uansett, sa Kristoff etter målgang i Sarzeau på Atlanterha­vskysten.

Brudd nesten helt inn

Fire ryttere var i brudd nesten hele dagen, og på det meste hadde de over syv minutters forsprang på hovedfelte­t. Men med syv-åtte mil igjen å kjøre begynte hovedfelte­t opphenting­en.

Men de slet med å lykkes. Da det gjensto 6 kilometer, hadde det skrumpet til 45 sekunder. Og det fortsatt å krympe. En kilometer fra mål var den siste utbryteren slukt av hovedfelte­t, og de vanlige spurtkjemp­ene gjorde opp om seieren.

– Skal jeg vinne, må jeg ha bedre fart. Jeg var ikke helt utmattet i dag, men man tar seg ikke helt i når man ser at det ikke går. Det positive i dag var at jeg følte meg bra i kroppen, sa Kristoff.

Spennende dager i vente

– Er det frustreren­de når du merker at det ikke går, at du ikke kommer til å vinne?

– Jeg vet ikke. Jeg vet at jeg normalt sett ikke er best i spurten, jeg må sånn sett vaere litt heldig. Det var relativt lett underveis, og da blir det vanskelig for meg på slutten når alle andre er «freshe». Jeg følte uansett at jeg gjorde en god jobb i posisjonsk­ampen. Det manglet det lille ekstra. Jeg hadde mer å kjøre med i spurten, jeg hadde noe der å gjøre sammenlign­et med de to andre spurtene, det er oppløftend­e, sier Kristoff.

– Du sier bena er litt bedre, da kan det kanskje bli noen gode dager i vente?

– Ja. Det er i hvert fall det jeg håper.

– Hvordan fungerte laget i dag?

– Ganske OK. Med det potensiale­t rytterne våre har og med tanke på at ikke alle holder helt inn, så fikk jeg en ganske god posisjon i dag. Men jeg måtte hele tiden ta litt vind, det går litt ut over spurten.

forventet

– Ikke som

Edvald Boasson Hagen satt langt fremme sammen med lagets spurtkanon Mark Cavendish sent i rittet. Men Cavendish lykkes ikke. Han kom inn til en 21. plass.

– Vi hadde som mål å ikke komme for sent til spurten og vaere samlet. Det klarte vi, men resultatet ble likevel ikke helt som forventet, sa Edvald Boasson Hagen til TV2 etter at det hele var over.

I dag kommer den første etappen i Tour de France hvor det på forhånd er snakk om at Boasson Hagen kan ha en skikkelig mulighet og få lov til å gå for egne muligheter.

– Det er en bakke på slutten som er helt på grensen av hva jeg kan klare, men jeg skal gjøre mitt beste nok en gang, sa Boasson Hagen med et litt matt smil.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY ?? Aleksander Kristoff var sjanseløs mot Fernando Gaviria.
FOTO: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY Aleksander Kristoff var sjanseløs mot Fernando Gaviria.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway