Aftenposten

Skal lokke de store stjernene til Ekebergsle­tta og Voldsløkka

Oslo kommune har gitt grønt lys for nye gigantarra­ngementer.

- ANDERS VEBERG MARI MJAALAND

Nå ser det ut til at det kan bli flere store utendørsko­nserter i Oslo neste sommer.

Det kommer frem i et notat som i begynnelse­n av juli ble sendt fra Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivilligh­et, til kultur- og utdannings­komiteen i Oslo bystyre.

Der står det at flere aktører er interesser­t i å arrangere store konserter i Oslo. To av dem har fått lov til å arrangere på Voldsløkka. Én av disse er Atomic Soul, som sto bak Eminem-konserten.

Hvem som blir det store trekkplast­eret neste sommer, er ikke klart, men Peer Osmundsvaa­g i Atomic Soul bekrefter at de har fått muligheten til å vaere på Voldsløkka for tredje år på rad. Likevel kan han ikke garantere at det blir konsert.

– Det er for tidlig å si noe mer enn det nå, sier Osmundsvaa­g.

Ny festival på Ekebergsle­tta

Mens to arrangører overfor kommunen meldte interesse for Voldsløkka, kom en tredje aktør med planer om å «utvikle en ny festival på Ekeberg i 2019.» Også de har fått godkjennin­g fra kommunen.

På Voldsløkka var det 55.000 som så Eminem i sommer. Ekebergsle­tta har en tilsvarend­e størrelse.

Det betyr at de største artistene i verden kan vaere aktuelle: Beyoncé og Jay-Z har for eksempel akkurat spilt i både Sverige og Danmark. Her i Norge har det ikke vaert store nok arenaer tilgjengel­ig.

Coldplay, U2, Ed Sheeran og Me-

tallica er andre navn som plutselig kan bli aktuelle dersom Voldsløkka og Ekebergsle­tta tas i bruk.

Før en arrangør kan legge inn bud på de største artistene, må en arena vaere på plass. Det har de nå. I tillegg til Atomic Soul, har Aftenposte­n prøvd å kontakte flere andre konsertarr­angører.

Blant dem er Live Nation, som er størst i Norge. De har ikke besvart våre henvendels­er.

– Et ubetinget gode

Kulturbyrå­d Rina Mariann Hansen (Ap) bekrefter at tre arrangører har fått tillatelse til å arrangere gigantkons­erter på Voldsløkka og Ekebergsle­tta neste sommer.

Hun kan ikke gi flere detaljer utover det som står i dokumentet hun har sendt til bystyret. Hansen forteller at flere arrangører har ment at det har vaert vanskelig å finne arenaer som kan trekke de største artistene i Oslo. De prøver derfor å utnytte flere steder.

– Det som mest av alt er gøy, er at flere store arrangører ønsker å gjøre noe i Oslo. Oslo som kulturby blir jo bedre og bedre, sier Hansen.

Tøyenparke­n stenges av to ganger i løpet av sommeren for å arrangere Miniøya og Øyafestiva­len. Neste år flyttes Piknik i Parken til Sofienberg­parken, som gjør at også den parken stenges av i en periode. Blir det konserter på både Voldsløkka og Ekebergsle­tta neste år, vil også de stenges av i en periode.

– Ubetinget et gode

– Det er en del av avveininge­n. Men store konserter og festivaler er et ubetinget gode for byen vår. Det er lurere å bruke områder som allerede finnes, i stedet for å bygge en ny konsertare­na som bare brukes noen helger i året, sier Hansen.

Tørt gress hindrer ikke

Etter at Eminem-konserten ble arrangert i juni, ser Voldsløkka fortsatt svaert nedslitt ut. Men det hindrer ikke et tilsvarend­e arrangemen­t neste år.

Bortsett fra noen utbedringe­r på renhold og andre småting, hadde ikke Idrettsavd­elingen noe å utsette på arrangemen­tet på Voldsløkka, ifølge kommunikas­jonssjef i Bymiljøeta­ten, Richard Kongsteien.

– Når det gjelder gresset, så anser de dette for å vaere overflates­litasje. Det er jo en pågående tørke. Med litt fuktighet regner de med at det vil se helt fint ut igjen, sier Kongsteien.

 ??  ??
 ?? FOTO: TORGEIR STRANDBERG ?? Ekebergsle­tta kan bli brukt som konsertare­na neste sommer. Kommunen har gitt tillatelse til at en stor arrangør kan arrangere en ny festival der.
FOTO: TORGEIR STRANDBERG Ekebergsle­tta kan bli brukt som konsertare­na neste sommer. Kommunen har gitt tillatelse til at en stor arrangør kan arrangere en ny festival der.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway