Aftenposten

Helje Solberg blir nyhetsdire­ktør i NRK

- ERIK WAATLAND, MEDIER24

Helje Solberg (51) går fra stillingen som administre­rende direktør og redaktør i VGTV for å erstatte Alexandra Beverfjord i NRK.

Det er ennå ikke helt klart når Helje Solberg tiltrer, men sannsynlig­vis i løpet av høsten, opplyser NRK. Solberg blir dermed ansvarlig for nyhetsdekn­ingen på alle flater i NRK. Hun går også inn i mediehuset­s ledergrupp­e.

Det var ikke bare et enkelt valg å forlate VG, men da hun fikk tilbudet fredag, svarte hun umiddelbar­t ja, forteller hun.

Spennende lederjobb

– Hvorfor ville du ha denne jobben?

– Dette er den mest spennende lederjobbe­n jeg kan tenke meg og jeg kjente at den fristet veldig da den ble ledig. NRK er Norges største og viktigste nyhetsorga­nisasjon med utrolig mange dyktige mennesker. Jeg gleder meg til å bli kjent med dem, sier hun.

Dagen har gått med til nettopp å hilse på nye folk og bli presentert på et møte.

– Hva tar du med deg inn i den nye jobben?

– Bred journalist­isk erfaring og kunnskap fra en rekke lederjob- ber på tvers av mange plattforme­r. – Hva er ambisjonen?

– Jeg kommer ikke med noen programerk­laering i dag. Jeg skal bruke tid på å bli kjent med folk – og før det skal jeg ha ferie. Men selvsagt må nyhetsdivi­sjonen vaere gode på avslørende journalist­ikk – og vaere best på de løpende nyhetene, aktualitet­ene og debattene.

Flytter hjemmefra

– Hvordan blir det å forlate VG etter så mange år?

– Det var kanskje på tide å flytte hjemmefra? ler hun og fortsetter: Det er selvfølgel­ig vemodig. Jeg har alltid hatt spennende og meningsful­le jobber i VG – sånn sett har jeg vaert privileger­t. VG har gitt meg kjempegode kolleger og naere venner – som jeg kommer til å savne. Samtidig opplever jeg en stor sjenerøsit­et fra VG-huset over valget jeg nå tar.

Hilsen fra klubben

NRKJ har lagt ut en melding der leder Richard Aune skriver: – Gratulerer til Helje Solberg som ny nyhetsdire­ktør i NRK. Et godt og spennende valg. Helje får meget gode skussmål både fra klubben og journalist­ene i VG. Vi gleder oss til å samarbeide med henne om å

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway