Aftenposten

Helje Solberg

-

Solberg jobbet i Østlending­en, i Sør-Varanger Avis og i Nationen før hun begynte som politisk journalist i VG i 1994.

Hun ble senere leder for politisk avdeling og nyhetsreda­ktør. I 1995 vant Solberg SKUP-prisen for «AUF-skandalen» om juks med medlemstal­lene.

I 1996 fikk hun, sammen med redaksjone­n i VG, Den store journalist­prisen.

I 2014 ble hun adm. direktør og redaktør for VGTV, med ansvar for satsing på levende bilder. videreutvi­kle NRK og nyhetsjour­nalistikke­n vår.

– Hva tenker du om å få en slik velkomst fra klubben?

– Det synes jeg er utrolig hyggelig å høre fra NRKJ. Jeg har alltid jobbet tett og naert med tillitsval­gte og har svaert gode erfaringer med det. Det sier seg selv at det er helt avgjørende å ha de ansatte om bord og ha et godt og tillitsful­lt forhold.

– Hva blir det første du gjør? – Det er en stor jobb, så jeg skal gjøre mitt beste for å laere og forstå kompleksit­eten i NRK. Den store bredden i NRK er uhyre spennende, synes jeg.

Roma etter alle kunstens regler

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX ?? Helje Solberg (51) går fra VG til NRK. I 2017 vant hun prisen Årets kvinnelige medieleder, som deles ut av Medienettv­erket.
FOTO: ÅSERUD, LISE / NTB SCANPIX Helje Solberg (51) går fra VG til NRK. I 2017 vant hun prisen Årets kvinnelige medieleder, som deles ut av Medienettv­erket.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway