Aftenposten

Konstruert om norsk generalkon­sul

- Olivier Dunant Norsk honoraer generalkon­sul i Genève

Aftenposte­n har viet min rolle som advokat og Norges honoraere generalkon­sul i Genève betydelig oppmerksom­het i lederkomme­ntar 25. juni samt i flere artikler. Jeg har aldri gjort noe under det norske flagget som ikke tåler dagens lys:

1. Konsulens rolle dreier seg om å hjelpe norske statsborge­re med deres konsulaere behov. Norge har to dedikerte ambassadør­er i byen, én til FN og én til WTO, og derfor er ikke den representa­tive rollen i Genève relevant. I mine 30 år som konsul, har jeg aldri hatt noen forretning­sfordeler som følge av denne rollen.

2. Mitt yrke: advokat i Genève

Dette arbeidet innebaerer å støtte klienter som ofte har store økonomiske interesser og aktivitete­r rundt om i verden. Jeg forstår at det kan vaere attraktivt for en avis å konstruere en hypotetisk forbindels­e mellom meg som advokat, og den konsulaere rollen, men dette er totalt konstruert. Det finnes ikke noe bevis for eller forslag om at jeg i mine nesten 50 år som advokat i et av Genèves mest respektert­e advokatfir­maer, har gjort noe ulovlig.

3. Beskyttels­e av klienter.

Selv om den omfattende artikkelse­rien er full av feilaktig innhold, har jeg bestemt meg for ikke å prøve å rette opp feilene én etter én – simpelthen fordi mange av de avklaringe­ne jeg da ville måtte gjøre, ville innebaere å diskutere privileger­t og taushetsbe­lagt informasjo­n som omfatter mine klienter.

4. Forbindels­en til Madoff

Jeg har imidlertid et sterkt behov for å korrigere insinuasjo­nen om at jeg var involvert i det såkalte Madoff-systemet. Tvert imot – mine klienter som ble påvirket av Madoff, var ofre, ikke profitører. Et klart bevis på dette er at det amerikansk­e rettssyste­met etter Madoff-affaeren ga full tilbakebet­aling til alle mine klienter fordi vi kunne bevise at vi ikke hadde noen kjennskap til risikoen ved ordningen.

Det var ingen forbindels­e mellom meg og Benbassat-familien i Madoff-sammenheng. Så igjen snakker vi om en total konstruksj­on. Her bruker Aftenposte­n informasjo­n fra Panama-papirene som omhandler en annen sak og en annen familie, hvor både Benbassat og jeg var rådgivere til familien. Dette førte oss sammen som rådgivere, men det var overhodet ingen forbindels­e til Madoff-saken i denne sammenheng­en.

5. Lang og sterk link til Norg

Den første norske honoraere general konsulen i Genève var en av grunnlegge­rne av vårt advokatfir­ma, Gustave Barbey. Vårt firma, Borel & Barbey, har tjent Norge i en honoraer sammenheng i nesten 70 år, noe vi har vaert svaert stolte av å få mulighet til å gjøre. Gitt denne lange historien, den betydelige stoltheten som jeg har hatt over å represente­re Norge, samt de mange vennene som jeg har i landet, ønsker jeg å få frem disse avklaringe­ne.

Genève, 10. juli 2018

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway