Aftenposten

Uteserveri­ngen på St. Hanshaugen åpner igjen

- ANDERS VEBERG

Etter en periode med problemer åpner en av byens mest ettertrakt­ede uteserveri­nger på nytt.

Det opplyser Bymiljøeta­ten i en pressemeld­ing. Det er en midlertidi­g uteserveri­ng som mest sannsynlig åpner til uken.

– Dette har utrolig nok vaert en ganske komplisert sak, men vi har jobbet hardt fra kommunens side for å få det til. Jeg håper mange vil bruke tilbudet, og ikke minst ta seg en tur i parken for å nyte sommeren og høre fuglene kvitre, forteller byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Juridiske problemer

I fjor var uteserveri­ngen som ligger midt på St. Hanshaugen en av de mest populaere stedene i byen. I senere tid har det ikke vaert noe aktivitet der. Det er blant annet på grunn av juridiske problemer. Richard Kongsteien, kommunikas­jonsdirekt­ør i Bymiljøeta­ten, forteller at de stort sett har ryddet unna de problemene.

– Flere aktører signaliser­te at de vil leie området for å drive servering. I og med at det var mange interessen­ter, måtte vi gjennomfør­e en hurtig konkurrans­e som nå er konkludert, skiver Konsteien i pressemeld­ingen.

Foodtrucks kommer

Bymiljøeta­ten kan ikke gå ut med hvem som skal ta over uteserveri­ngen ennå. Det er fordi de som skal ta over ikke har fått beskjed ennå, forteller Richard Kongsteien på telefon. Ifølge ham var det viktigste at den som skulle ta over kunne få servingen opp så raskt som mulig.

– Bygget er klart for å bli kondemnert, og det er fortsatt tvist om møbler og toaletter der. Derfor måtte den som tok over kunne rulle inn med et ferdig konsept, sier Kongsteien.

Da Aftenposte­n omtalte uteserveri­ngen tidligere i sommer, fortalte kommunikas­jonsdirekt­øren at de jobber med å få opp et tilbud med foodtrucks og å få satt opp toaletter. Nå er toalettene på plass, og en annen leverandør har sagt at de gjerne vil stille med biler med mat i.

– Nå satser vi på fredagspil­s på St. Hanshaugen neste fredag. Jeg kan ikke se for meg at noe kan gå galt for å nå det. Da må det skje noe uforutsett, sier Kongsteien.

Brukt av hjemløse i vår

Siden uteserveri­ngen ikke har vaert i bruk så langt i år, brukte flere hjemløse området som et sted å sove tidligere i juni. Det reagerte Bymiljøeta­ten på. Det problemet er håndtert, forteller Kongsteien.

– Vi har patruljer med våre egne folk der med jevne mellomrom. De skal bryte opp ulovlige leirer, sier Kongsteien.

Bymiljøeta­ten fikk først full kontroll over uteserveri­ngen og driftsbygn­ingen i mai.

Da låste de bygget som var i svaert dårlig stand på det tidspunkte­t. Det var også blant grunnene til at de ikke fikk åpnet uteserveri­ngen før nå.

 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ?? Slik har det vaert før på St. Hanshaugen. Slik kan det bli igjen.
FOTO: MONICA STRØMDAHL Slik har det vaert før på St. Hanshaugen. Slik kan det bli igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway