Aftenposten

– Edvald er like god som i fjor. Da vant han en etappe.

Det er ingen grunn til å avskrive Edvald Boasson Hagen tross en tam åpning av Tour de France. Det mener treneren

- Kurt B. M. Haugli Journalist Aftenposte­n i Frankrike

På gårsdagens etappe kjørte hele laget for Edvald Boasson Hagen. Det hjalp ikke til seier.

I forkant hadde 31-åringen fra Rudsbygd sett seg ut etappen fra Lorient til Quimper som den første store muligheten til etappeseie­r i årets Tour de France. Han hang lenge med, men det var nok en gang ikke krefter igjen da det hele skulle avgjøres.

– Jeg hadde jo selvfølgel­ig et håp, men da jeg var på toppen av bakken like før mål, så var det ingen muligheter, sa Edvald Boasson Hagen som var sjanseløs til å kjempe med Peter Sagan om etappeseie­ren.

Boasson Hagen kjørte inn til en 43. plass, 17 sekunder bak Peter Sagan som vant sin andre etappeseie­r. Der med har den tredoble verdensmes­teren to etappeseir­e, det samme som Fernando Gaviria.

Kritisk til formen

En rekke eksperter har kritisert både Edvald Boasson Hagen og hans lag Dimension Data for innsatsen på de førte etappene. Det har gått på rotete organiseri­ng og at Edvald Boasson Hagen ikke virker å vaere i form.

Akkurat det siste blir totalt avvist av Fredrik Mohn, sykkelprof­fens personlige trener som var til stede i Quimper.

– Jeg sier det til det kjedsommel­ige: Han er egentlig på samme nivå som han var på i fjor på denne tiden av Touren. Da vant han en etappe og var flere ganger helt der fremme. I dag var det på en måte en etappe vi hadde sett frem til. Og da var han nesten der, men det var bare nesten, sa trener Mohn.

– Ikke avskriv ham!

Hans klare beskjed til det norske TV-tittende og sykkelinte­resserte folk: Det er ingen grunn til å avskrive mannen fra Rudsbygd.

– Vi jo litt erfaring med at Edvald kjører seg i form i etappeløp. Om det sitter i hodet eller om det er fysisk, vet vi ikke. Det skjer i hvert fall med ham når han kommer ut i etapperitt. Da skjer det noe som gjør at han plutselig slår til.

Treneren fra Bergen mener at

det fortsatt er mange muligheter for rytteren som vant en etappe i 2017.

– Torsdag skal vi ikke avskrive Edvald Boasson Hagen selv om de siste bakkene opp på Mûr-de-Bretagne trolig blir for tøff. Han har en god mulighet på etappe 9 søndag til Roubaix og også på den 13. og 14. etappen er det gode muligheter for Edvald, sier Mohn.

Fredrik Mohn sier at han ikke vil blande seg inn i Boasson Hagens valg av lag. Han er på utgående kontrakt med Dimension Data. Belgiske Quickstep har vaert aktuell som nytt lag, og det har samtidig vaert rykter om at klassikerr­ytteren Greg Van Avermaet var på vei til Dimension Data. Fredrik Mohn mener at nok en ny stjerne på laget ikke er et problem.

– Van Avermaet på laget kan jo bli en fordel dersom de kan håndtere det på en god måte. Det blir snakk om ledelse, og hvordan du gjør det. Havner han på et lag hvor det er krig mellom utøverne, så vil det ikke gavne ham, sier Mohn.

– I dag skal hele laget stille seg bak Edvald, sa Dimension Datas direktør, Douglas Ryder i startbyen Lorient.

Etter tre spurtetapp­er uten suksess for et lag som satser på å vinne spurter med Mark Cavendish i spiss, har det vaert en skuffende start på Tour de France for laget.

Nå var det nok ikke hele laget som kjørte for Boasson Hagen. Det var tidlig klart at Mark Cavendish ikke hadde tenkt å gjøre annet enn å sykle gjennom etappen og spare mest mulig krefter til neste spurt. Til slutt rullet spurtsjefe­n bare over streken knappe 21 minutter etter vinneren sammen med to andre Dimension Datarytter­e som kun ga litt hjelp til Boasson Hagen i avslutning­en.

 ?? FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN NORWAY ?? Det er ingen som henger med hodet selv om Edvald Boasson Hagen ikke har helt lykkes i åpningen av Tour de France. Her er han sammen med sin personlige trener Fredrik Mohn etter etappen til Quimper i går.
FOTO: FREDRIK VARFJELL, BILDBYRÅN NORWAY Det er ingen som henger med hodet selv om Edvald Boasson Hagen ikke har helt lykkes i åpningen av Tour de France. Her er han sammen med sin personlige trener Fredrik Mohn etter etappen til Quimper i går.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway