Aftenposten

En av disse kan bli Ronaldos erstatter

Cristiano Ronaldos milliardov­ergang til Juventus gjør at Real Madrid må ut på storhandel i sommer.

- ROAR LYNGØY

Spansk presse trekker frem fire kandidater.

Viasats ekspert på spansk fotball Petter Veland synes det er litt vemodig at Cristiano Ronaldo nå forlater La Liga til fordel for italiensk fotball og Serie A.

Duellen mellom Ronaldo og Barcelonas Lionel Messi har pågått i ni år. Nå er det en ny mann som må fylle det gigantiske tomrommet etter Ronaldo i Real Madrid.

– Når en stjerne forsvinner, må noen andre plukke opp hansken. Ronaldo forsvinner, men det gir andre sjansen, sier Veland.

Fire kandidater har skilt seg ut i spansk presse som Ronaldos erstatter. Her er Velands betraktnin­ger rundt disse:

Scoret 44 mål på 52 kamper for Liverpool forrige sesong. Signerte nylig en ny femårskont­rakt.

– Det er mindre skriverier om ham nå. Salah forlenget med Liverpool og virker å vaere dedikert til prosjektet der.

19-åringen har glitret for Frankrike i VM. Nylig gikk Real Madrid ut og avviste rykter om at klubben var enig med Paris Saint-Germain.

– På mange måter ville dette vaere «en riktig» Real Madrid-overgang. Han passer profilen. Men det har kjølnet litt her også. Det blir vanskelig å få til en avtale.

Den brasilians­ke stjernen har fått mye pes for sin filming i VM, men dette er Real Madrids førstevalg, tror Veland.

– Det blir vanskelig å få til. PSG kommer til å vaere vrange med å selge året etter at de kjøpte ham fra Barcelona.

Juvelen til Chelsea og det belgiske landslaget har hintet i media om at han ikke nødvendigv­is spiller for London-klubben neste sesong.

– Objektivt sett er dette den mest aktuelle overgangen. Chelsea fremstår som en klubb i kaos, og Hazard vet ikke hvilken manager han får å forholde seg til. Spørsmålet er om Real Madrid vil bruke masse tid på overganger som aldri blir noe av, eller om de går for noe som kan la seg gjøre. Mitt tips er at de går for Hazard.

– Hva med Harry Kane - tror du Tottenham-stjernen kan vaere aktuell?

– Real Madrid prøvde jo å hente treneren til Tottenham, Mauricio Pochettino. Men de innså fort at det ble vanskelig. Det samme gjelder nok med Kane. Han ser på Tottenham som et spennende prosjekt, og tidspunkte­t blir feil.

Kan forsvare prisen

33-åringe Christiano Ronaldo har signert for fire år med Juventus og koster rundt 100 millioner euro. Det tilsvarer nesten en milliard norske kroner.

– Hva tenker du om overgangss­ummen på en milliard kroner?

– De siste årene har overgangsm­arkedet blitt hevet noen nivå, ikke minst da PSG sprengte skalaen ved å betale 222 millioner euro for Neymar. Det er så mye penger i fotballen i dag. Å betale 100 eller 105 millioner euro for en 33-årig Ronaldo er ganske mye rent verdimessi­g, for de får neppe igjen den summen om noen år - selv om klubber i Kina og USA betaler en del for aldrende stjerner.

– Men rent økonomisk vil Juventus trolig tjene mye på nye sponsoravt­aler, samt den økonomiske gevinsten de vil få gjennom suksess i Champions League, sier Petter Veland.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Eden Hazard (fra venstre), Mohamed Salah, Neymar, Kylian Mbappé og Harry Kane er helt i verdenseli­ten. Alle kobles til den ledige jobben som goalgetter for Real Madrid når Cristiano Ronaldo nå forsvinner.
FOTO: NTB SCANPIX Eden Hazard (fra venstre), Mohamed Salah, Neymar, Kylian Mbappé og Harry Kane er helt i verdenseli­ten. Alle kobles til den ledige jobben som goalgetter for Real Madrid når Cristiano Ronaldo nå forsvinner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway