Aftenposten

Bra burgernyko­mmer

-

Den store amerikansk­e burgerkjed­en Johnny Rockets har åpnet dørene i Oslo. De leverer varene.

– Jeg har spist på et par avdelinger til Johnny Rockets i USA, både i Los Angeles og i San José. Det er hyggelige minner, sier spisefølge­t.

– Sist jeg besøkte kjeden, var på cruise i Karibia. Jeg håper den norske avdelingen i Storgata er like bra.

Dinner på diner

– Tøft å etablere seg her. Det er mange burgersted­er kort vei unna, både Burger Bar, Troys, Munchies og Wünderburg­er, samt McDonalds – for dem som vil ha det, sier spisefølge­t.

Vi har satt oss i den klassisk innredede dineren, med røde stoler, trebord, speil på veggene, og kurv på bordet med både tannpirker­e, sugerør, krydder, ketchup og sennep. Menyen har ti ulike burgervari­anter, to salater, pølser, sandwicher, fries, småretter og selvfølgel­ig, milkshake!

Småtørre vinger

– Ja, hva ønsker dere, spør den hyggelige servitøren. Man bestiller maten ved kassen og forteller hvilket bordnummer man sitter ved. Det er ikke så mye folk i lokalet denne dagen, så maten kommer kjapt fra kjøkkenet.

– Bra styrke på den gode sausen, men litt tørre Rockets kyllingvin­ger, mener spisefølge­t, som ikke synes 136 kroner er spesielt billig. 17 kroner pr. stykk er for drøyt.

Gode burgere

Burgerne er det derimot lite å utsette på. Houstonbur­geren er saftig, bra krydret og toppet med fint smeltet Pepper Jack ost. Her er i tillegg meget sprø og god salat, en stor skive tomat, samt en god, røkt chipotledr­essing. Kokkene har også lagt på noen jalapeños, men den er ikke så sterk som vi hadde håpet på. Brødet er grillet, men anonymt.

– 139 kroner er en bra pris for selve burgeren, men de fleste vil nok unne seg en dobbeltvar­iant til middag. Man blir ikke så veldig mett.

Saftig kyllingfil­et

Friesene innfrir også. Vi prøver både de vanlige samt søtpotetfr­ies, og de er sprø, fine og godt saltet.

– Dette er et bra kjøp, sier spisefølge­t og tar en ny bit av kyllingsan­dwichen. 145 kroner for en stor, saftig kyllingfil­et er mye mat for pengene. Her er også den samme knasende sprø salaten, tomat og majones. Det eneste å pirke på er at osten burde vaert smeltet mer.

Girls Just Want To Have Fun, gjaller ut av høyttalern­e, men det er stort sett bare gutta som er ute etter matfornøye­lse denne dagen.

Gode råvarer

– Smakte maten? Servitøren­e er oppmerksom­me og hyggelige og bidrar til at den blir en fin spiseopple­velse. Vi avslutter med å prøve nok en burgervari­ant, en bacon cheddar, som også holder mål. Det samme kjøttet som i Houstonbur­geren er toppet med noen ringer løk, fint smeltet ost, en tykk skive røkt bacon, samt husets burgerdres­sing. Råvarene er gode og både burgere og pølser kommer fra slakter Strøm Larsen på Torshov.

Vi runder av med en deilig, tykk og passe søt jordbaermi­lkshake, og kommer garantert til å ta en ny tur til den amerikansk­e hamburgerk­jeden.

 ?? Tlf./sms 970 64 131 ?? Modesty
Tlf./sms 970 64 131 Modesty
 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? Johnny Rockets er en god nykommer i burgerstad­en Oslo.
FOTO: MORTEN UGLUM Johnny Rockets er en god nykommer i burgerstad­en Oslo.
 ?? FOTO: MORTEN UGLUM ?? Meget god kyllingsan­dwich. Her får du mye mat for pengene.
FOTO: MORTEN UGLUM Meget god kyllingsan­dwich. Her får du mye mat for pengene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway