Aftenposten

Sørget for at laget kunne senke skuldrene

-

De norske rytterne skulle ikke vinne, men det ble da i det minste etappeseie­r til et lag med norsk innslag.

Dan Martin fra UAE stakk med en kilometer igjen i den siste stigningen og vant. Han er sammenlagt­rytteren på laget til Alexander Kristoff.

– Det er flott følelse å få en seier i Tour de France. Jeg tenkte at jeg skulle gi det en sjanse til tross for vinden, sa Dan Martin.

Den 31 år gamle iren, som er født og oppvokst i Birmingham i England, holdt unna for Pierre Latour, som tok annenplass­en. Alejandro Valverde ble nummer tre. Forrige gang Martin vant en Tour-etappe var i 2013.

– I dag ble det gjort mye godt lagarbeid. Dette letter trykket på hele laget, sa Alexander Kristoff etter at det hele var over.

UAE har bygd opp et slagkrafti­g lag, og det var stilt store forventnin­ger til laget. Derfor var det en stor lettelse at laget endelig kunne bokføre en seier.

Ingen norsk etappe

Arrangøren­e hadde lagt opp til en spektakula­er avslutning på den sjette etappen av verdens største sykkelritt. Finalen handlet om å kjøre den bratte bakken opp til Mûr-de-Bretagne to ganger med legger og lår fulle av melkesyre.

Avslutning­en passet ikke noen av de norske rytterne. Edvald Boasson Hagen hadde signaliser­t i flere dager at avslutning­en opp til Mûr uansett kom til å bli alt for tøff.

Han kjørte da også som opptrekker for Dimension Datas mann som var sett ut som den de satset på denne etappen. Da de gikk inn i den store finalen opp stigningen, gled Edvald Boasson Hagen til side og overlot ansvaret til nederlende­ren Tom-Jelte Slagter.

– Jeg følte det allerede da vi kjørte bakken første gang, at jeg ikke var i stand til å kjempe helt der fremme. Da var det bare rett og riktig at vi satset alt på han som kunne prestere.

Favoritter som faller

Nå lykkes ikke den unge nederlende­ren i sitt forsøk på å oppnå en anstendig plassering til et Dimension Data-lag som har hatt en skuffende åpning av Tour de France.

Flere av sammenlagt­favoritten­e fikk problemer. Frankrikes håp Romain Bardet hadde trøbbel og tapte et halvminutt. Det samme gjorde Tom Dumoulin som hadde ambisjoner om å klare å kjempe i toppen helt til Paris. Han tapte 53 sekunder.

 ?? FOTO: CHRISTOPHE ENA, AP/NTB SCANPIX ??
FOTO: CHRISTOPHE ENA, AP/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway