Aftenposten

Om to år kommer fotballen garantert hjem

- Aftenposte­n i Russland Odd Inge Aas

Lørdag spiller England om VM-bronse. Så skal de bygge et best mulig lag frem mot en mulig EM-finale på Wembley i 2020.

Til tross for at hele England sang det igjen og igjen, fotballen «kom ikke hjem» i år heller.

Det gjør den derimot om to år, da spilles EM-semifinale­ne og -finalen på Wembley i mesterskap­et UEFA har valgt å spre i 12 byer over hele Europa.

– Vi prøver igjen i EM om to år. Vi har et ungt og uerfarent lag, og ingen forventet at vi skulle gå så langt nå. Alt vi kan gjøre er å forbedre oss, individuel­t og som lag, sier Harry Kane.

Forrige gang engelskmen­nene spilte en internasjo­nal semifinale var i EM på hjemmebane i 1996. Kane er opptatt av at det ikke må bli like lenge til neste gang.

– Det kan ikke gå over 20 år til det skjer igjen. Vi må bygge videre på drømmene våre, sier Kane.

Aftenposte­n spurte VMs toppscorer om det føles som om en VM-semifinale var en sjanse som bare kommer en gang i livet.

– Vi vet ikke om denne muligheten kommer igjen så ofte. Vi ledet 1–0 til pause og var i en god posisjon. Det vil alltid vaere sånn at du ser tilbake og tenker at du kunne gjort noe annerledes, men det er en del av fotballen.

Ikke lenger på sandgrunn

I 2020-EM vil kampene i den ene av de seks gruppene spilles på Wembley og Hampden Park i Glasgow. London er også vertskap for en åttendedel­sfinale. Dermed kan det blir mange kamper på hjemmebane for Gareth Southgates menn.

Kyle Walker mener at laget nå bygger et hus som står på en solid grunnmur.

– Tidligere har det nok vaert bygd på sand. Nå har vi lagt et godt fundament, så må vi bare fortsette å sørge for at vi bygger et imperium fra det, sier Manchester City-spilleren.

Laget forlot Moskva vel vitende om at de har skapt en voldsom begeistrin­g hjemme i England. Lørdag spiller de bronsefina­le mot Belgia i Sankt-Petersburg, men uansett utfall der er utgangspun­ktet for veien videre enn helt annen enn den var etter det ydmykende tapet for Island i EM for to år siden.

Sang til ett på natten

Den gangen ble de latterligg­jort både ute og hjemme. Onsdag ble supportern­e stående til klokken ett på natten, mens de sang og ventet på at Southgate skulle komme ut og motta en ny runde med hyllest.

– Når du sammenlign­er fansens reaksjon etter kampen med den som var for to år siden, så forteller det spillerne at det kan vaere en positiv opplevelse og erfaring å spille for England. Det viser dem at landet er veldig stolt over det de har gjort og måten de har spilt. Det vil vaere mye positivt å ta med seg videre, sier Southgate.

Både han og spillerne var klare på at en bronsefina­le i utgangspun­ktet er kampen ingen har lyst til å spille, men at de er innstilt på å gjøre det beste ut av det og fremstå på en god måte.

Kane var i hvert fall klar på at han vil spille.

– Vi skal spille med så mye stolthet som mulig, men vi vil fortsatt vaere lei oss og tenke på hva som kunne ha vaert.

 ??  ?? Trener Gareth Southgate og de engelske spillerne takker supportern­e for den enorme støtten etter semifinale­tapet for Kroatia.
Trener Gareth Southgate og de engelske spillerne takker supportern­e for den enorme støtten etter semifinale­tapet for Kroatia.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway