Aftenposten

Nå blir det uteserveri­ng igjen på St. Hanshaugen

- MARI MJAALAND

Lover food trucks, øl, vin og god stemning resten av sommeren.

– Rotete prosess, mener en av aktørene i naermiljøe­t.

I går ble det klart at det er selskapet Nordic festivals som skal stå for uteserveri­ngen i på St. Hanshaugen resten av sommeren.

– Vi kommer til å ha flere food trucks og et utvalg av øl og vin. Vi satser på å skape god stemning i parken den siste delen av sommeren, sier en av eierne av selskapet, Erlend Karlseng.

Onsdag skrev Aftenposte­n at uteserveri­ngen på St. Hanshaugen åpner igjen neste uke.

Nordic festivals drifter fra før restaurant­kjeden Los Tacos og Fotballfeb­er AS, et konsept som viser fotball på storskjerm i fem byer i Norge.

Selskapet var ett av to som Bymiljøeta­ten ba sende inn en søknad for å overta driften på St. Hanshaugen for resten av sommeren.

– Nordic Festivals fikk kontrakten av flere grunner. De kan få satt opp en uteserveri­ng veldig hurtig og har presentert et spennende konsept til den laveste prisen, fsier Richard Kongsteien, kommunikas­jonsdirekt­ør i Bymiljøeta­ten.

Mener seg utelatt

Uteserveri­ngen på St. Hanshaugen har vaert populaer og flere har vaert interesser­te i å overta. Omfanget av kontrakten krever ikke at den blir lagt ut på offentlig anbud.

Bymiljøeta­ten har derfor kontaktet en rekke aktører de mener kunne vaere aktuelle.

Ikke alle mener seg inkludert. Anders Braathen, deleier i selska- pet som blant annet eier spisestede­ne Handwerk, Hitchhiker, Brutus og St. Hanshaugen-restaurant­en Smalhans, forteller at de flere ganger har forsøkt å komme i kontakt med rette instans i kommune for drift av uteserveri­ngen.

– Prosessen virker rotete. Det er litt rart å ikke involvere dem som driver i området og har vist interesse. Det er klart det hadde vaert hyggelig å bli spurt, ettersom vi har vist stor interesse, sier Braathen.

Kongsteien har ikke et svar på hvorfor Smalhans ikke er blitt kontaktet, men sier at det vil komme en ny sjanse når de setter i gang en prosess for permanent drift til høsten.

– Dette er et tilbud vi ønsker å få opp veldig fort, men ingen tog er gått for aktører som har ambisjoner om mer permanent drift, sier Kongsteien.

Vil ha innhold

Braathen understrek­er at han synes at det er flott at Bymiljøeta­ten ønsker å gjøre noe på St. Hanshaugen, og at det blir uteserveri­ng i sommer.

– Mange i nabolaget har fått med seg hvordan det så ut her for 100 år siden. Bydelen trenger et slikt sted. Vi håper de har funnet noen som også vil integrere scenen i uteserveri­ngen og vaere med på å skape liv i parken, sier Braathen.

Erlend Karlseng i Nordic festivals forteller at de har mange planer for fylle området med liv.

– Vi gleder oss veldig til å få i stand en kul uteserveri­ng. Vi har planer om flere arrangemen­ter, men vi ønsker ikke å gå ut med akkurat hva det er på nåvaerende tidspunkt.

 ?? FOTO: MONICA STRØMDAHL ?? Nordic Festivals kommer til å ta over uteserveri­ngen på St. Hanshaugen i sommer.
FOTO: MONICA STRØMDAHL Nordic Festivals kommer til å ta over uteserveri­ngen på St. Hanshaugen i sommer.
 ?? MUSEUM
FOTO: ANDERS BEER WILSE/OSLO ?? Slik så restaurant­en på St. Hanshaugen ut i gamle dager. Hasselbakk­en restaurant­anlegg besto av to bygninger og var tegnet av arkitekt Holm Hansen Munthe. Den brant ned i 1936.
MUSEUM FOTO: ANDERS BEER WILSE/OSLO Slik så restaurant­en på St. Hanshaugen ut i gamle dager. Hasselbakk­en restaurant­anlegg besto av to bygninger og var tegnet av arkitekt Holm Hansen Munthe. Den brant ned i 1936.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway