Aftenposten

Dyp uenighet og langt unna en løsning

-

Benekter alt

Russisk syn: Putin benekter at Russland er involvert i krigen i Ukraina med soldater, våpen og penger til opprørerne.

– Vi gir ikke tilbake Krim på noen som helst betingelse­r, sa Putin til en østerriksk TV-kanal. Russland vil ha garantier for at Ukraina ikke får bli med i NATO. Støtter fredsbevar­ende styrker langs fronten, men vil ikke at styrkene skal få overvåke grensen til Russland.

Flere Putin-vennlige

Europeisk syn: EU, sammen med USA, har innført sanksjoner mot Russland. Kreml svarte med «anti-sanksjoner». Kravet fra EU er at Russland stopper støtten til opprørerne, gir tilbake Krim og respektere­r Ukrainas grenser. Kreftene som tar til orde for å oppheve sanksjonen­e, vokser seg imidlertid sterkere. Putin hadde allerede en naer alliert i Ungarns leder, Viktor Orbán. I løpet av det siste året har mer Russland-vennlige regjeringe­r også kommet til makten i Østerrike og Italia.

Vag president

USAs syn: Trump sier han vil ta opp Ukraina og «kanskje» Krim. På spørsmål om han vil fjerne sanksjonen­e, sa Trump: «Vi får se.» Det svarte også da han ble spurt om USA vil anerkjenne Krim som en del av Russland. Trumps pressetals­kvinne Sarah Huckabee Sanders har imidlertid sagt at sanksjonen­e ikke vil bli fjernet før Krim blir gitt tilbake til Ukraina. USA har trappet opp støtten til Ukraina i form av både penger og våpen.

Mulig utfall: Fortsatt stor uenighet. Ingen har noe å gi.

Trump-kritikere frykter han «gir bort» Krim hvis han får Putins støtte i håndtering­en av Iran.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway