Aftenposten

Sapiens blir film

- THEA STORØY ELNAN

Stjernereg­issør Ridley Scott og den Oscarvinne­nde dokumentar­skaperen Asif Kapadia skal lage film av Yuval Noah Hararis bestselger.

Forfattere­n selv er veldig fornøyd med at boken hans skal filmatiser­es.

– Jeg er begeistret for å jobbe sammen med Ridley og Asif, som er blant de største historiefo­rtellerne i verden, sier Yuval Noah Harari i en pressemeld­ing.

Han er professor i historie ved Det hebraiske universite­tet i Jerusalem og ble verdenskje­nt med boken Sapiens – En kort historie om menneskehe­ten. Den ble raskt en bestselger i Norge og er blitt utgitt i mer enn 50 land.

Harari ønsker å blande vitenskap, fiksjon, historie og drama når menneskets historie skal bli film.

– Arten begynte som et ubetydelig dyr mens det nå er på randen til å bli en levendegjo­rt gud, sier Harari.

– Gjør oss klokere

Også redaksjons­sjef Turid Løvskar i Bazar, forlaget til den norske utgivelsen av Sapiens, er fornøyd.

– Harari er en enestående formidler og gjør oss klokere. Det skal bli spennende å se hvordan hans historiefo­rtelling overføres til filmlerret­et, sier hun.

Harari kom med ny bok på norsk i år, 21 tanker for det 21. århundre. Den handler om menneskets fremtid og prøver å besvare hvordan vi kan beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologis­k oppløsning. holdt vennskapet med Frank Sinatra. Han skal ved flere anledninge­r i årene etter skilsmisse­n bedt henne lage pasta og andre italienske retter som hun var kjent for.

– Det finnes ikke noe bitterhet, kun stor respekt og hengivenhe­t mellom Sinatra og hans første kone, skrev journalist Gay Talese i 1966.

– Han har lenge vaert velkommen i hennes hjem og har til og med gjort seg bemerket for å komme på sene kvelds- og nattetimer, fyre opp i peisen, legge seg på sofaen hennes og falle i søvn, skrev Talese. (NTB)

 ?? FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? Sapiens
FOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX Sapiens
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway