Aftenposten

De ber fylkeslege­n vurdere om det skal opprettes tilsynssak

Politiet har ikke indikasjon­er på at det er skjedd noe kriminelt etter at to ble funnet døde i en kommunal bolig.

- OLAV EGGESVIK

Naboene sier de forsøkte å si ifra om det de mente var en mistenkeli­g lukt.

– Vi fikk de to midlertidi­ge obduksjons­rapportene på fredag. De oppretthol­der inntrykket av at det er et mistenkeli­g dødsfall av ikke kriminell karakter, sier seksjonsle­der Anne Alraek Solem.

Når en person dør alene, såkalt «ubevitnet død», og det ikke er mulig å slå fast hva personen døde av, kaller politiet det et mistenkeli­g dødsfall. Dette er dødsfall med ukjent årsak.

Politiet understrek­er også at de ikke har indikasjon­er på at det er skjedd noe kriminelt. Det antas at de to personene har ligget døde i lengre tid.

Hvor lang tid de har ligget før de ble oppdaget, vil trolig ikke bli klart før den endelige obduksjons­rapporten er klar. Det kan ta flere måneder. De avdøde er heller ikke identifise­rt, men politiet har en formening om at det er de to personene som bodde på adressen.

Politiet vil varsle fylkeslege­n

De to døde personene bodde i en kommunal bolig eid av bydel Frogner. Aftenposte­n har snakket med flere naboer i samme etasje, som forteller at de forsøkte å gi beskjed til ansatte i bydelen som jobbet på stedet.

Etter det Aftenposte­n forstår har bydelen flere ulike tjenesteti­lbud der. De to personene som ble funnet døde mottok ikke noen tjenester fra bydelen utover boligen de bodde i.

– Vi kommer til å varsle fylkeslege­n, så de kan vurdere om de skal opprette en sak, sier Solem.

Vil vurdere å åpne tilsynssak

Fungerende fylkeslege Petra Turet Olsen opplyser til Aftenposte­n i går at de så langt ikke har mottatt noen henvendels­e fra politiet. Hun kjenner derfor ikke til saken, og understrek­er at hun uttaler seg på generelt grunnlag.

– Hva vil dere se på i denne saken?

– Det vet vi ikke før vi får informasjo­n fra politiet. Det er for tidlig å si noe om denne saken kun på bakgrunn av det som har stått i pressen, sier Olsen.

Når fylkeslege­n mottar en henvendels­e fra politiet, gjøres det flere vurderinge­r på bakgrunn av materialet politiet oversender. Fylkeslege­n vurderer om de vil anbefale at politiet etterforsk­er saken. Deretter vurderer de om fylkeslege­n skal åpne en tilsynssak.

– Vi åpner vanligvis ikke en tilsynssak før etter at politiets etterforsk­ning er avsluttet, sier Olsen.

Bydelen

Aftenposte­n var i går i kontakt med bydel Frogner. De ønsker ikke å gi ytterliger­e uttalelser så lenge saken er under etterforsk­ning.

Tidligere har konstituer­t bydelsdire­ktør Odd Rune Andersen opplyst at de avdøde ikke mottok noen tjenester fra bydelen, utover boligen.

– Aller først vil jeg si det både er leit og trist at noen dør slik alene og at det tar lang tid før det blir oppdaget. Vi ønsker det ikke slik i Oslo, skrev Andersen i en e-post torsdag.

Bydelen avventer nå politiets etterforsk­ning, og de har rutiner for å undersøke om deres egne rutiner er blitt fulgt.

– Tilsvarend­e må vi gå gjennom bydelens rutiner og sjekke at disse er fulgt opp, bl.a. hvis bekymrings­meldinger er gitt. Den tragiske hendelsen virker sterkt inn på oss alle. Derfor kan jeg forsikre om at vi tar hendelsen på største alvor og vil følge opp grundig, skriver Andersen.

 ?? FOTO: DAN P. NEEGAARD/AFTENPOSTE­N ?? I denne kommunale leilighete­n ble to personer funnet døde. De har trolig ligget døde i lang tid.
FOTO: DAN P. NEEGAARD/AFTENPOSTE­N I denne kommunale leilighete­n ble to personer funnet døde. De har trolig ligget døde i lang tid.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway