Aftenposten

Telia kjøper Get TDC Norge

-

Telia har inngått avtale om å kjøpe kabel- og bredbåndss­elskapet Get TDC Norge. Oppkjøpet gjør selskapet til landets nest største innen TV, bredbånd og mobil.

Det sammenslåt­te selskapet vil ha cirka 2,3 millioner mobilkunde­r, og cirka 1,8 millioner mennesker vil vaere brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag, heter det i en pressemeld­ing fra Telia Norge.

– Det nye selskapet vil bli en fullverdig totallever­andør og en in- dustriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkrafti­g og uavhengig konkurrent til markedsled­eren, sier Telia Norges administre­rende direktør Abraham Foss.

Kundeforho­ld uendret

Get har 518.000 husholdnin­ger og bedrifter på sitt fibernett, og mer enn 1 million kunder for TV- og bredbånd. Oppkjøpet av selskapet vil ifølge Telia ikke få noen umiddelbar praktisk betydning for kundene.

Eksisteren­de kundeforho­ld og tjenester videreføre­s slik som de er i dag.

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med Telia. Nå tar vi den relasjonen over til et nivå hvor vi virkelig kan skape store sam- funnsendri­nger, sier administre­rende direktør Gunnar Evensen i Get TDC Norge.

Må godkjennes

Ifølge Dagens Naeringsli­v betaler Telia en pris som tilsvarer Gets samlede selskapsve­rdi på 21 milliarder kroner.

Prisen utgjør 12,1 ganger det som var brutto driftsresu­ltat i Get i fjor.

Avisen skriver at Telia regner med å oppnå synergier på 600 millioner kroner innen 2021 gjennom kryssalg både til forbrukere og bedrifter, redusert kundeavgan­g og andre besparelse­r.

«Avtalen forutsette­r godkjennel­se av konkurrans­emyndighet­ene, som forventes i løpet av andre halvdel av 2018», skriver Telia Norge i pressemeld­ingen. (NTB) Mange bønder tar nå kontakt med Bondelaget­s krisetelef­on. Flere av innringern­e opplever gårdens fremtid som usikker.

Den verste tørkesomme­ren siden 1947 har rammet hele SørNorge, og flere frykter nå å bli tvunget til masseslakt, fordi de ikke har nok fôr til dyrene sine når vinteren kommer.

– Bønder forteller at de har netter med dårlig søvn. Alle har de et tett forhold til dyrene sine, de har tatt vare på dem siden de var små og foret dem opp, sier Halle Arnes, fagkoordin­ator for HMS i Norsk Landbruksr­ådgiving, til P4. (NTB)

 ??  ?? Telia-direktør Abraham Foss.
Telia-direktør Abraham Foss.
 ??  ?? TØRKEN
TØRKEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway