Aftenposten

– Gi meg sjansene, så skal jeg score

I dag spiller Rosenborg en av sesongens viktigste kamper. Da trenger de en dansk toppscorer i god form.

- PETTER RASMUS Trondheim

Før sesongstar­t meldte trener Ingebrigts­en om en Nicklas Bendtner i kjempeform. Etter halvspilt sesong står RBKs superstjer­ne med to fattige spillemål. Nå lover begge at det har snudd.

– Det er naturlig at spørsmålen­e kommer når jeg ikke har scoret flere enn det jeg har. Men noen ganger skal man også se på det litt større bildet, sier Nicklas Bendtner.

Dansken møter Adresseavi­sen utenfor glohete Lerkendal i forkant av returkampe­n mot islandske Valur. Etter det svake 0–1-tapet på Island er det en reell fare for at RBK river allerede på det første hinderet på veien mot drømmen om Mesterliga­en.

– Vi har kvalitet

Bak solbrillen­e er Bendtner svaert opptatt av at RBK ikke roter seg bort i dag.

– Det er meget viktig. Jeg har jo spilt Champions League i mange år og vet hvor stort det er å vaere med. Og RBK har ikke vaert med på mange år, så det vil vaere enormt stort å kvalifiser­e oss for Mesterliga­en igjen, sier han.

– Tenker du at RBK er et lag for Champions League?

– Ikke når vi spiller slik vi gjorde på Island. Da er vi ikke et lag for Europaliga­en, heller. Men på vårt beste, og når vi spiller som vi kan, synes jeg bestemt at vi har noe i det selskapet å gjøre. Jeg synes også vi har vist det siste året at vi kan spille jevnt med Celtic, Ajax, Zenit og Krasnodar – med store, respektert­e lag i Europa. Det viser at vi har kvalitet. Så må vi alle spille opp mot vårt beste for å kunne komme med i Europa.

Er blitt bedre

Etter tapet borte mot Tromsø i starten av juni rakk omtrent et samlet Lerkendal hånden i vaeret og innrømmet at prestasjon­ene i vårsesonge­n ikke hadde vaert gode nok. Også Bendtner var selvransak­ende.

– Viljen og motivasjon­en til å ta i litt ekstra når det ikke har fungert, har jeg kanskje ikke hatt hver gang. Det er ikke godt nok for en spiller som meg. Det vil du se en stor endring på i de kommende kampene, sa dansken etter en liten ukes ferie hjemme i Danmark.

Til tross for at han var omtrent usynlig i bortekampe­n mot Valur, hevder Bendtner at det nå har snudd. At han har løftet seg.

– Ja, jeg synes det er blitt bedre, sier han – og får støtte av trener Kåre Ingebrigts­en:

– Jeg mener Nicklas har fått et løft i de tre siste seriekampe­ne. Men også Nicklas er et produkt av laget. Vi maktet ikke å skape én målsjanse for ham på Island, og da blir også han utålmodig. Det var ganske mange som ble utålmodige og ikke var der de skulle vaere på Island. Men alle legger merke til Nicklas. Jeg synes løftet har kommet. Både på trening og i kampene mot Vålerenga, Tromsø og Sandefjord har det vaert klar fremgang. Som for resten av gjengen, sier Kåre.

Har ikke fått sjanser

I svaret til Ingebrigts­en ligger noe av det Bendtner tenker på når han snakker om det «større bildet» som årsak til at han har gjort så få mål for RBK så langt denne sesongen. Noe av måltørken forklares med at laget ikke har maktet å produsere sjanser for ham.

– Ja. Jeg vil ha flere sjanser foran mål. Jeg synes kanskje at jeg mangler målsjanser til tider. Det snakket vi også om på samme tidspunkt i fjor, og da bedret det seg. Som angriper vil du gjerne føle at du får sjanser til å score. Denne sesongen har vi ikke vaert gode nok til å skape sjanser for hverandre. Det er noe vi har jobbet mye med på trening, og det er jeg sikker på vil bedre seg. Og når sjansene etter hvert kommer, så skal jeg nok score på dem.

 ?? FOTO: RUNE PETTER NESS ?? – Denne sesongen har vi ikke vaert gode nok til å skape sjanser for hverandre. Det er noe vi har jobbet mye med på trening, og det er jeg sikker på vil bedre seg. Og når sjansene etter hvert kommer, så skal jeg nok score på dem, sier Nicklas Bendtner.
FOTO: RUNE PETTER NESS – Denne sesongen har vi ikke vaert gode nok til å skape sjanser for hverandre. Det er noe vi har jobbet mye med på trening, og det er jeg sikker på vil bedre seg. Og når sjansene etter hvert kommer, så skal jeg nok score på dem, sier Nicklas Bendtner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway