Aftenposten

Frekke forbrukere

- Gøril H. Florvaag butikkutvi­kler

Er du en som handler, men hverken bryr deg om hvor, hvordan eller hvorfor?

Vi kan kjøpe alt hva vi begjaerer, uten å tenke på følgene. Er du i din fulle rett til å handle akkurat det du vil, der du vil? Ja! Selvfølgel­ig er du det. Men vaer klar over at det har konsekvens­er.

Du har fått med deg fokuset på for mye plast og hva det betyr for kloden? Og kjøttfrie dager har sneket seg inn i din bevissthet? Du har begynt å lure på hvem som lager klaerne dine?

Hva kan du gjøre for å vaere en bevisst forbruker? Selvfølgel­ig kan du bestille varer på nett, for du har muligheten til det. Bare vaer klar over at absolutt alle valgene du tar som forbruker, får konsekvens­er.

Velger du å handle alt av klaer når du er på storbyferi­e, så må du regne med at din lokale klesbutikk ikke overlever. Det blir tomme butikkloka­ler og døde sentrumsga­ter hvis du handler det du trenger, og det du har lyst på, andre steder enn hjemme.

Handle lokalt-kampanjer er ikke et rop om hjelp fra butikkene om å støtte dem. Det er en oppfordrin­g om at du skal vaere bevisst på hvor du bruker pengene dine. Du skal vite at om du velger å handle lokalt, så er du med på å skape lokale arbeidspla­sser og holde liv i sentrum.

Du velger å handle lokalt, fordi butikkene fortjener deg som kunde fordi de driver en god butikk, hvor du får god hjelp, fine varer og fagkompeta­nse på kjøpet. Du velger å handle der fordi du har tenkt deg om. Fordi du ikke er en frekk forbruker, men en bevisst en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway