Aftenposten

Lars Kristian Hoberg

- Eldar Braenden Tom Simonsen

En god venn, Lars Kristian Hoberg, døde brått søndag 8. juli og vil etterlate et tomrom som vil merkes for all tid. Han skulle blitt 65 år den 14. juli. Lars var en kjernekar, sosial og inkluderen­de. Han har hatt et innholdsri­kt liv helt til det siste. Under seiltur med vennegjeng­en på Helgelands­kysten i juni fikk han melding om tilbakefal­l på sin kreftsykdo­m. På denne turen fikk han oppleve noe av det han likte best: seiling i nye farvann, fjelltur og sosialt samvaer.

Lars var sivilingen­iør innen bygg fra NTH og jobbet i mange år i forskjelli­ge rådgivende ingeniørse­lskaper. Han var bl.a. med på et Norconsult-prosjekt i Kenya i en periode. Opplevelse­ne i Afrika fikk stor plass i hans «minnebok». Hans siste arbeidsgiv­er var Statsbygg, nå som ass. prosjektdi­rektør for det nye Nasjonalmu­seet. Han hadde plan om å jobbe til bygget står ferdig i 2020, for så å pensjonere seg. Han likte jobben godt, men fikk dessverre ikke anledning til å sluttføre prosjektet.

Lars vokste opp i innlandet på Jømna i Elverum kommune, men likevel ble han en ivrig seiler og elsket sjølivet. Det ble mange seilturer med sameiet FriendSHIP. Friluftsli­v sto høyt på listen, alt fra soppturer med familien og venner til ettermidda­gskaffen ved sjøen etter endt arbeidsdag eller skiturer på fjellet med «Finsegutta».

Han har gått Vasaloppet på ski og syklet Birken flere ganger. Lars fikk også med seg flere «ekspedisjo­ner» sammen med naere venner, både fjellturer i Sør-Kina og Himalaya samt besøk i Tibet. Blant venner tok han alltid rollen som kokk, til stor glede for oss andre. Han var en livsnyter, var opptatt av råvarene og av at måltidet skulle suppleres med den rette og gode vinen.

Lars var en familiefar som satte familien fremfor alt. Ferieturen­e til Bornholm sammen med Sidsel og Tuva var et høydepunkt i året. En lun, staut og vennlig kamerat er gått bort. Vi husker ham utelukkend­e med glede og gode minner.

Våre tanker går til Sidsel, Gaute, Ståle og Tuva, som nå må fortsette videre uten Lars.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway