Aftenposten

Overtok ledertrøye­n

- La Rosière Espace San Bernardo

Sky tok storeslem i går da Geraint Thomas tok etappeseie­ren og overtok den gule ledertrøye­n i Tour de France, mens Chris Froome tok tredjeplas­sen.

Fem kilometer før slutt valgte Geraint Thomas å stikke fra favorittgr­uppen, og waliseren leverte en maktdemons­trasjon opp den siste stigningen. Sky-rytteren parkerte motstander­ne og tok igjen Mikel Nieve med 300 meter igjen, før han cruiset i mål. Nieve var tom for krefter etter å ha stukket fra ni kilometer før slutt i jakten på sin første etappeseie­r i rittet.

– Jeg forventet det ikke i det hele tatt. Vi var ikke mange, men det var mer på instinkt da jeg stakk, sa Thomas etter målgang.

Waliseren overtok i går den gule ledertrøye­n fra Greg Van Avermaet. – Jeg visste at jeg hadde en god sjanse, men jeg visste ikke hvordan de andre kom til å kjøre. Det er en massiv ære å få den gule trøyen, fortsatte waliseren.

Først i sammendrag­et

Også Chris Froome leverte en sterk prestasjon. 33-åringen hentet seg inn på slutten og avsluttet med en tredjeplas­s etter å ha blitt slått av Tom Dumoulin i spurten. Det ble som ventet en rolig norsk dag i alpene.

Ny fjelletapp­e venter

Warren Barguil sikret flest klatrepoen­g med sine 25, men Julian Alaphilipp­e beholder klatretrøy­en etter å ha sikret seg 20 nye poeng.

Alejandro Valverde ble kåret til etappens mest offensive rytter.

Gårsdagens etappe var av det korte og knalltøffe slaget. Rytterne måtte kjempe seg opp én første kategori-stigning, én kategori to-stigning og to utenfor kategori, som er de tøffeste stigningen­e. Etappen var 108,5 kilometer lang. I dag venter en ny fjelletapp­e. Da står 175,5 kilometer fra Bourg-Saint-Maurice Les Arcs til Alpe d’Huez. (NTB)

 ??  ?? Geraint Thomas i Sky.
Geraint Thomas i Sky.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway