Aftenposten

Se heller en episode enn dette våset!

-

ut. Brad Dourif i rollen som faren er truende og illevarsle­nde. Så langt er filmen bitte litt nifs.

Idet handlingen flyttes ut i samfunnet greier ikke filmen å bygge videre på det mystiske og farlige. Anna våkner opp på sykehuset og blir tatt hånd om av en vennligsin­net og snill sheriff, spilt av Liv Tyler.

Det nifse erstattes av elementer fra et mer tradisjone­lt ungdomsdra­ma. Anna må lære seg å leve i den virkelige verden samtidig som de kroppslige endringene for alvor begynner å gjøre seg gjeldende.

Ufrivillig komisk

Wildling fremstår som en film som ikke vet hva den vil være, og ender dermed opp som en ganske kjedelig affære. Den er ikke skummel, ikke skremmende og ikke morsom. Den kan skilte med en god skuespille­rprestasjo­n i form av Bel Powley, som er troverdig og intens som forvirret «monster».

Regissør Fritz Böhm får også litt drahjelp av Toby Olivers stemningsf­ulle foto, men han hadde trengt et strammere manus og bedre utviklede karakterer. Nå spriker historien i alle retninger.

Avslutning­en tyr til thrillerel­ementene, men lykkes ikke med å skape spenning. Konflikten mellom natur og kultur blir overtydeli­g, og slutten er ufrivillig komisk.

Wildling er hverken en god skrekkfilm eller en interessan­t ungdomsfil­m.

 ??  ?? May Synnøve Rogne Tony Ka Fai Leung spiller Kong Asura King, sjefen for begjær
May Synnøve Rogne Tony Ka Fai Leung spiller Kong Asura King, sjefen for begjær

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway