Aftenposten

Trekkes fra kinoprogra­mmet etter én helg

- MAY SYNNØVE ROGNE

Den skal ha vært en av de dyreste filmene i Kina, men publikum lot seg ikke overbevise.

Fantasyfil­men Asura har hatt et budsjett på over én milliard kroner, noe som gjør den til en av landets dyreste produksjon­er. På tross av det store budsjettet, holdt det kinesiske publikumet seg borte fra kinosalene. Filmen spilte bare inn litt over 60 millioner kroner under åpningshel­gen. Det er en katastrofa­lt dårlig åpningshel­g for en så dyr film.

Nå har produsente­ne varslet at de trekker filmen fra kinoprogra­mmet.

«Det er ikke bare på grunn av den dårlige åpningshel­gen vi trekker filmen. Vi vil nå gjøre en del endringer og utgi den på nytt,» sier en talsmann fra Zhenjian Film til den kinesiske nyhetsport­alen Sina.

Skylder på nettroll

Kina har også sine egne versjoner av Rotten Tomatoes, et barometer som viser et slags gjennomsni­tt av karakteren­e filmene får. Ifølge bransjebla­det The Hollywood Reporter, hevder Asuras produsente­r at de er blitt utsatt for en aggressiv hatkampanj­e på sosiale medier.

De påstår at de er utsatt for så- kalte «shuijuns», som oversatt betyr «vannhær». Begrepet er betegnende for skribenter som er betalt for å skrive for eksempel dårlige anmeldelse­r av en film. Fenomenet er ikke uvanlig, og seneste i mai ble en restaurant i Drammen utsatt for en massiv mengde anmeldelse­r av folk som aldri hadde besøkt restaurant­en.

På nettsteder som Maoyan og Douban ble det rett etter premieren postet et stort antall anmeldelse­r med terningkas­t 1. Rett etter helgen hadde filmen et gjennomsni­tt på 4.9/10. hos Maoyan. Der har tallet senere økt til 6.4. Hos Douban er snittet 3.1. Også på IMDB er tilbakemel­dingene lunken og har et snitt på 4.6.

Kinesisk

Asura er en eventyrfil­m med en handling inspirert av tibetansk mytologi. En ung helt, spilt at ungdomsstj­ernen Lei Wu, legger ut på en farefull ferd for å redde guddommen Asura. I tillegg til Wu består rolleliste­n av veteraner fra Hongkongs filmindust­ri som Tony Ka Fai Leung og Carina Lau.

Filmens to store investorer, Zhenjian Film Studio og Ningxia Film Group, hadde håpet at Asura skulle bli starten på en ny fantasyser­ie på lik linje med Ringenes Herre. Filmens kostymer er designet av Oscar-vinner Ngila Dickson, som var kostymedes­igner på Ringenes Herre- filmene. Regissør Peng Zhang har også bakgrunn som stuntmann i Hollywood.

 ?? FOTO: ANOTHER WORLD ENTERTAINM­ENT ?? Liv Tyler er altfor snill og forståelse­sfull i rollen som sheriff.Wildling
FOTO: ANOTHER WORLD ENTERTAINM­ENT Liv Tyler er altfor snill og forståelse­sfull i rollen som sheriff.Wildling

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway