Aftenposten

Naboer varslet om død fisk og sterk lukt

På en Facebook-side for beboerne advares det mot å la barn og hunder leke i nærheten av bekken.

- HANNE MELLINGSÆT­ER OLAV EGGESVIK PAAL AUDESTAD (foto)

I en liten bekk ved Veitvet i Groruddale­n kan man se regnbuefar­ger på vannet. Død fisk flyter med buken opp.

Siden søndag har det ligget død fisk i bekken, forteller naboer til Aftenposte­n. Bekken kalles Veitvetbek­ken og har sitt utløp i Alnaelva.

Vannstande­n er lav, og den døde fisken har ligget på omtrent samme sted i flere dager. En sterk lukt preget fortsatt området i går.

– Den er ganske intens. Du kjenner stanken når du går oppover, sier Carl-Vidar Haugan, styreleder i Veitvet Hageby garasjesam­eie gjennom 41 år.

Han er sikker på at det er snakk om et dieselutsl­ipp.

På en Facebook-side for Veitvet-beboere har naboer advart mot å la barn og hunder leke ved bekken. Noen så seg nødt til å sove med lukket vindu på grunn av lukten, forteller nabo Sonia de Castro.

– Jeg synes det er rart at kommunen ikke har plukket opp den døde fisken. I tillegg håper jeg de finner kilden, sier Haugan.

Ingen konsekvens­er for Alnaelva

Veitvetbek­ken har sitt utløp i Alnaelva. Ifølge Bymiljøeta­ten, som tester vannkvalit­eten ved Sørenga hver dag, har ikke ut- slippet fått noen konsekvens­er. Det er heller ikke aktuelt å stenge andre badeplasse­r som en følge av utslippet, får Aftenposte­n opplyst.

Kommunen fikk beskjed om utslippet på søndag. Som strakstilt­ak la Brann- og redningset­aten ut lenser og bark for å samle opp mest mulig av utslippet.

Det ble også satt inn sugebiler for å suge opp rester av utslippet, får Aftenposte­n opplyst fra Vann- og avløpsetat­en.

«Det kan være en gammel oljetank»

I går var det fortsatt ikke klart hvor utslippet kommer fra.

«Vann- og avløpsetat­en jobber nå med å finne kilden så fort som mulig. Det kan være en gammel oljetank som ikke er sanert, dette får vi trolig oversikt over i løpet av dagen, skriver kommunikas­jonsrådgiv­er Tone Spieler i en e-post til Aftenposte­n.

Hun legger til at etaten vil vite mer om saken når de har fått vært ute og sett om de finner den eventuelle oljetanken. Spieler konstatere­r at det er snakk om et oljeutslip­p og forteller at det er tatt prøver som skal analyseres.

På spørsmål om saken er politianme­ldt, skriver Spieler:

«Vi må sjekke ut først hva som har skjedd før vi tar standpunkt til hva som skjer videre. Både politi og brann- og redningset­aten er også involvert i saken. Det er ikke snakk om er stort utslipp, dette er en liten sak som vi følger opp på vanlig måte. Bymiljøeta­ten og Fylkesmann­en er også orientert om saken.»

 ?? FOTO: PAAL AUDESTAD ?? Siden søndag har beboerne på Veitvet kjent en intens lukt fra bekken som renner gjennom området, forteller Carl-Vidar Haugan og Sonia de Castro.
FOTO: PAAL AUDESTAD Siden søndag har beboerne på Veitvet kjent en intens lukt fra bekken som renner gjennom området, forteller Carl-Vidar Haugan og Sonia de Castro.
 ?? FOTO: PAAL AUDESTAD ?? Det ligger flere døde fisk i Veitvetbek­ken, som renner ut i Alnaelva. Fargene vitner også om et utslipp.
FOTO: PAAL AUDESTAD Det ligger flere døde fisk i Veitvetbek­ken, som renner ut i Alnaelva. Fargene vitner også om et utslipp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway