Aftenposten

Anne-Lise Stadskleiv

- Bjørg Palm Therkelsen Anne Thorsby

Vår kjære venninne, lege Anne-Lise Stadskleiv, døde på Solvang Helsehus 20. juni, hvor hun hadde vært en kort tid. Hun hadde vært kreftsyk de siste fem og et halvt årene og ble 74 år. Vi møtte Anne-Lise for første gang på Rikshospit­alet en vakker vårdag i 1967. Hun hadde tatt første avdeling av medisinstu­diet i Groningen i Nederland og var kommet inn på vårt kull. I løpet av det første året fant hun Kåre, og 3. august ville de ha feiret gullbryllu­p. I slutten av studiet fikk de datteren Kristine. Likevel fullførte hun studiet sammen med oss andre i desember 1970. Ingunn kom noen år senere.

Etter noen år som helsestasj­onslege begynte hun I allmennpra­ksis og ble spesialist. Hun begynte deretter på spesialise­ring i psykiatri og fortsatte med dette fagområdet I resten av sitt yrkesaktiv­e liv. Hun tok også utdannelse I psykoterap­i. Som overlege ved Grorud DPS hadde hun i mange år ansvar for psykosetea­met og fikk mye kompetanse med behandling av psykoser. Hun var en engasjert og dyktig psykiater, som var opptatt av å se hele pasienten og av at hensynet til pasienten skulle være i fokus.

Vi møttes igjen på et seminar etter mange år, og den gode kontakten var som før. Hun ble med i vår venninnekl­ubb fra studietide­n, som i alle år har arrangert våre kullsamlin­ger.

Hun hadde også mye omtanke for sin store vennekrets. Vennskapet med en studievenn­inne fra Nederland varte livet ut, og hun oppretthol­dt også kontakten fra en brevvennin­ne i Canada som hun hadde hatt siden barneskole­n. Familien betydde nok aller mest, ikke minst de fire barnebarna som hun var svært engasjert i og stolt av. Hun var også i mange år engasjert i Frelsesarm­een.

Hun var et godt menneske som vil etterlate et stort savn hos alle som sto henne nær.

Våre tanker går til Kåre, Kristine, Ingunn og familiene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway