Aftenposten

– At laererutda­nningen nå er på mastergrad­snivå, har gjort den mer attraktiv

-

– Så det er ikke aktuelt å gjøre noe med 4-erkravet?

– Vårt utgangspun­kt er at kravet ligger fast.

Nybø viser til at både antall og andel som har fått såkalt «betinget tilbud» om plass er lavere enn i fjor. Hun mener det vil vaere feil å senke kravene for å få flere studenter inn.

Statsråden vil vaere forsiktig med å peke på én enkelt årsak til at tallene øker, men tror nettopp skjerpede opptakskra­v, i tillegg til omlegginge­n til master, har bidratt til å gjøre laererutda­nningen mer attraktiv. I tillegg mener hun at skjerpede inntakskra­v vil gi bedre gjennomfør­ing.

– Omlegging til master betyr at de som går ut får høyere startlønn. Jeg tror også økningen vi ser henger sammen med at statusen øker når kravene for å komme inn blir høyere. Det gjør studiet mer attraktivt for de beste studentene.

– Hvorfor har dere redusert antall studieplas­ser på 1–7-utdanninge­n sammenlign­et med i fjor når det er behov for flere laerere?

– Alle som takker ja til studieplas­sen er sikret plass. Institusjo­nene har lang og bred erfaring med å planlegge studiekapa­sitet på grunnlag av tidligere opptak. Det viktigste er hvor mange som får tilbud om plass og her ser vi en økning på 14 prosent fra i fjor.

«Alle» jubler over at flere søker seg til og får tilbud om plass på laererstud­iet.

 ?? SCANPIX
FOTO: GORM KALLESTAD/NTB ??
SCANPIX FOTO: GORM KALLESTAD/NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway