Aftenposten

400 m med nytt Skrik

- MARIUS DAHL

Karsten Warholm viste alle ryggen da han satte norsk rekord på 400 meter hekk i London i går.

47,65 er ny norsk rekord på 400 meter hekk. Karsten Warholm er i rute til EM.

– Han er soleklar favoritt når han kommer til EM i Berlin, ropte NRKkomment­ator Jann Post ekstatisk.

– Han leverer aldri et dårlig løp, fortsatte kommentato­ren.

Snart er det ett år siden det sensasjone­lle VM-gullet som 22-åringen fra Ulsteinvik tok på Olympic Stadium i London.

I går tok han stevnereko­rd, personlig rekord og norsk rekord med 47,65 da han knuste alle på 400-meteren i på den samme stadion. Den tidligere rekorden, som Warholm selv hadde, lød på 47,81.

Da Warholm løp i mål, gjentok han også den ikoniske feiringen fra VM i 2017.

– Det var det sykeste

Dette gjør han under en måned før EM i Berlin. Rekordløpe­t ble satt i generalprø­ven før mesterskap­et som avholdes i den tyske hovedstade­n mellom 7. og 12. august.

– Det blir jo ikke nøyaktig det samme fordi det ikke er et VM, men dette er jo et stort stevne med enormt bra deltagelse, så det føles ekstremt bra. Og den tiden. Det var det sykeste. Fantastisk! Jeg ble veldig inspirert av det Ingebrigts­en-gutta gjorde i går, og prøvde å holde meg med på toget, sier Warholm til NRK.

– Nå begynner det å gå veldig fort og det passer jo bra. Og så er det klart at i et mesterskap så er nødvendigv­is tid ikke det viktig- ste, men plassering, og jeg kommer til å sørge for at jeg er på topp når jeg kommer til Berlin, fortsetter Warholm til statskanal­en.

– Veldig viktig

Warholm var blant de store favoritten­e på forhånd, etter at suverene Abderrahma­n Samba fra Qatar ikke stilte til start. Faktisk var 400-meter hekk på programmet nettopp på grunn av trekkplast­eret Warholm og VM-gullet som ble tatt på samme arena for et snaut år siden. På forhånd slo sunnmøring­en fast at løpet i London var viktig, nettopp på grunn av at det var generalprø­ve.

– Det er jo veldig viktig, egentlig. Det er alltid motiverend­e når du har en ekstra giv og er trygg på den. Jeg har som vanlig alltid en bra giv foran løpet i London, sa Warholm til Sunnmørspo­sten.

«Den tiden! Det var det

sykeste. Fantastisk!»

 ??  ??
 ?? FOTO: ANDREW BOYERS, REUTERS/NTB SCANPIX ??
FOTO: ANDREW BOYERS, REUTERS/NTB SCANPIX

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway