Aftenposten

Overrasken­de vinner på nervepirre­nde etappe

- MARIUS DAHL

Baskeren Omar Fraile vant den 14. etappen av Tour de France.

Belgiske Jasper Stuyven stakk av fra Ion Izagirre og Tom-Jelte Slagter med tre mil igjen til målgang i Mende, men da to kilometer gjensto av den 188 kilometer lange etappen ble 26-åringen innhentet av Omar Fraile.

Spanjolen trøkket til og vant etappen noen sekunder foran Julian Alaphilipp­e og Stuyven, som kunne tatt sin første etappeseie­r i Tour de France.

– Utrolig spennende

I stedet ble det lyseblå Astana-jubel på den 14. etappen av årets tour. Han tok sin første etappeseie­r i touren. Fraile kommer fra Santurtzi, like utenfor Bilbao, og har tidligere vunnet klatretrøy­en i Vueltaen hjemme i Spania.

– Det var utrolig spennende og gøy at Fraile overrasket med å vinne. Det er gøy å se nye navn som vinner en slik etappe, sier Thor Hushovd, TV 2-ekspert.

20 minutter bak

Nesten tyve minutter senere rullet sammenlagt­favoritten­e over mållinjen. Fjerdemann i sammendrag­et, Primož Roglič, ble nummer fire også på gårsdagens etappe.

Åtte sekunder senere rullet sammenlagt­leder Geraint Thomas inn sammen med lagkamerat og annenmann i sammendrag­et, Chris Froome. Sky-gutta kom inn i sammen med Tom Dumoulin. Nederlende­ren er dermed fortsatt nummer tre sammenlagt, syv etapper før slutt.

Nairo Quintana kom inn i mål 18 sekunder bak favorittri­oen.

Kjedelig norsk dag

For de norske rytternes del ble det en transporte­tappe. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff hadde lite å stille opp med da bruddet stakk av tidlig.

– Det ble ikke så spennende, det ble bare å sitte i feltet og prøve å bruke minst mulig krefter frem til mål, sier Boasson Hagen til TV 2.

Han ser muligheter i søndagens etappe som har samme kategori som dagens etappe. Den starter i Millau og avsluttes etter 181 kilometer i Carcassonn­e. Før gårsdagens etappe pekte Boasson Hagen på dagens etappe som kanskje hans beste mulighet i årets tour.

I morgen venter en ny hviledag.

 ?? FOTO: BENOIT TESSIER, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Omar Fraile vant lørdagens Tour de France-etappe.
FOTO: BENOIT TESSIER, REUTERS/NTB SCANPIX Omar Fraile vant lørdagens Tour de France-etappe.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway