Aftenposten

Mol og Sørum til semifinale i EM

- HALVOR EKELAND

Det norske laget slet i perioder, men kunne til slutt juble for semifinale­plass.

Den norske sandvolley­ballduoen Anders Mol og Christian Sørum har hatt fått sitt definitive gjennombru­dd de siste ukene. Nå fortsetter suksesshis­torien i EM i Nederland.

I kvartfinal­en i går møtte de hjemmefavo­rittene Varenhorst/ Bouter i det som ble en svaert spennende kamp, men hvor det norske laget til slutt var best.

– Det er bare latterlig. Nå vinner de ti kamper på rad på det høyeste internasjo­nale nivået. Det kommer i den sjette av syv uker med sammenheng­ende konkurrans­er. Jeg er sykt imponert over det de klarer, sier trener Kåre Mol, som også er far til Anders Mol.

Endret taktikk

Den norske duoen slet fryktelig tungt i starten av kampen. Nederlende­rne blokket ned nordmennen­e gang på gang, i tillegg til at Sørum, som fikk så godt som alle servene på seg, slet i mottak. De tapte det første settet klart. – Vi kom bakpå. Samtidig har vi en ro i spillet og selvtillit. Vi vet at når vi kommer i gang, så kan vi slå dem, sier Christian Sørum.

Underveis i det settet, innså guttene at de måtte endre taktikken. I sandvolley­ball har man ikke lov til å ha kontakt med trenerne underveis i kampen. Dermed måtte ungguttene finne ut av endringene selv.

– Endringene var først og fremst i blokk og forsvar. Vi begynte å finte ut motstander­ne. Da fikk vi noen baller rett i fanget, i tillegg til at de ble usikre på om vi fintet neste gang også, sier Sørum.

– Mentalt slitne

Endringene hjalp definitivt. Den norske duoen vant de to neste settene, og dermed også kampen.

– Det har vaert to helt utrolige uker for oss. Vi har visst at vi har nivået inne og vi klarer på en eller annen måte å vinne de jevne kampene, sier en selvsikker Sørum.

Semifinale­n spilles i dag klokken 15.00. Finalen spilles klokken 19.45 samme dag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway