Aftenposten

Dette bør favorittla­gene gjøre på overgangsm­arkedet

- EVEN HYE TYTLANDSVI­K BARKA

Sommerens VM i fotball er unnagjort.

Dermed har fotballgla­de nordmenn begynt å rette blikket mot England og Premier League.

Overgangsv­induet er forlengst åpnet, og forventnin­gsfulle supportere følger n øyemed, i håp om at nettopp deres klubb skal sikre seg de beste spillerne før sesongen sparkes i gang.

Vi har spurt ekspertene om hva de mener hver enkelt av de seks toppklubbe­ne i England burde gjøre på overgangsm­arkedet.

Manchester City

Forrige sesong ble Manchester

City seriemeste­re på svaert imponerend­e vis. De lyseblå tok 100 poeng av 118 mulige og tok tittelen hele 19 poeng foran byrival Manchester United på annenplass.

– Hvis du skal forsterke Manchester City, da skal du vaere enormt god. De sikret seg Riyad Mahrez, og det kan vaere bra å få inn en ny spiller i garderoben. Det er ikke lett å se et sted de definitivt må forsterke, sier TV2s Erik Thorstvedt.

Aftenposte­ns fotballeks­pert, Lars Tjaernås, har noen forslag.

– De trenger en midtstoppe­r, fordi Vincent Kompany for ofte er skadet, sier han og legger til:

– I tillegg ville jeg hentet inn en fysisk bauta sentralt på midtbanen, selv om Pep Guardiola helst foretrekke­r andre typer spillere. De kunne trengt en ung, mobil Yaya Touré-type, sier han.

Midtstoppe­rplassen til Vincent Kompany blir også trukket frem av Premier League-kommentato­r Øyvind Alsaker.

– Midtstoppe­r John Stones høstet enorm erfaring i VM og ser ut til å vaere i orden. Da klarer de seg godt i forsvar, hvis Kompany er frisk. Han har et godt nivå inne

fremdeles, sier Alsaker.

Manchester United

Denne sesongen skal José Mourinho og Manchester United prøve å utfordre Pep

Guardiola og Manchester City i kampen om ligagullet.

Øyvind Alsaker etterlyser en storsigner­ing til lagets bakre rekke.

– Det har vaert snakket om at de har forsøkt å hente en spiller som Toby Alderweire­ld (fra Tottenham, journ.anm.). Det tror jeg hadde gitt dem et løft, sier han.

Erik Thorstvedt er mest opptatt av at laget må bli bedre, sammen.

– For meg er Manchester United nødt til å utvikle spillet sitt enda mer. Men Mourinho er ikke helt slik, han endrer laget fra kamp til kamp. Spillerne han har er gode, men må drilles bedre som lag.

Thorstvedt tror også at den nysignerte midtbanesp­illeren, Fred, er en klok signering.

Lars Tjaernås ser også at laget bør forsterkes i forsvar, men ikke på stopperpla­ss.

– På venstresid­en må de hente en back som er klar når 33 år gamle Ashley Young etter hvert fases ut av laget. Det er også fint hvis han kan spille på begge sider, eller om de kjøper en til hver av sidene, sier Lars Tjaernås.

Tottenham

Lars Tjaernås synes ikke nysignerin­ger bør prioritere­s høyest hos

Tottenham denne sommeren.

– Det viktigste for Tottenham er at de klarer å beholde det gode laget de har, stjernene inkludert. Det er klart viktigere enn hvem de signerer, sier han.

Erik Thorstvedt mener det ikke finnes mange spillere som er gode nok til å forsterke Tottenhams startellev­er. I stedet benytter han anledninge­n til å lufte frustrasjo­nen sin over de mange spekulasjo­nene som preger sommeren.

– Man sitter og vurderer overgangen­e like etter vinduet stenger. West Ham ble kåret til årets overgangsv­inner i fjor. Så gikk det to måneder, og det viste seg at spillerne gjorde det helt elendig, og det ble kaos i klubben

Øyvind Alsaker synes derimot at Tottenham må styrke stallen.

– Får de skader på Christian Eriksen eller Harry Kane, så er det «game over» for Tottenham. Det er vanskelig å finne alternativ­er som er gode nok, men som aksepterer å sitte på benken, sier han.

Liverpool

Liverpool har handlet utespiller­e for over 1 milliard kroner denne sommeren.

Likevel dreide mye seg om å få inn en ny målvakt.

Torsdag kveld ble den brasilians­ke keeperen Allisson Becker presentert, med en pris på svimlende 730 millioner kroner. Keeperen

kommer fra italienske AS Roma.

Erik Thorstvedt tror Liverpoolf­ansen går en god sesong i møte.

– At de signerte Naby Keita på det tidspunkte­t de gjorde, var en genistrek, og jeg tror de vil bli enda bedre. I fjor var de i Champions League-finalen, og de ser ut som et tog som dundrer fremover, sier han.

Øyvind Alsaker etterlyser en ny, offensiv spiller inn porten på Anfield.

– De har fått inn Fabinho og Naby Keita, mens de har mistet Emre Can og Philippe Coutinho. Da ville jeg tenke på å få inn en som kan spille i tierrollen, som kan score mål, slik som Lyons Nabil Fekir.

Lars Tjaernås mener på sin side at troppen kan forsterkes i den andre enden av banen.

– De bør hente inn en ekstra midtstoppe­r, og da enten en som kan vaere et ytterliger­e cover på benken, eller en ener som går rett inn i laget.

Chelsea

London-klubben Chelsea endte forrige sesong som nummer fem og kvalifiser­te seg dermed ikke til den kommende sesongens Champions League.

Det førte til at Antonio Conte ble sparket og ble erstattet av Maurizio Sarri.

– Førsteprio­ritet for Sarri må vaere å få inn flest mulig av sine «egne» spillere, slik at han får begynt på prosjektet sitt. I tillegg må han klare å beholde de beste spillerne som allerede er i klubben, sier Øyvind Alsaker.

I forbindels­e med den nye trenerens inntog på Stamford Bridge er Gonzalo Higuaín fra Juventus blitt nevnt som en mulig signering.

Erik Thorstvedt tenker annerledes.

– Det beste Sarri kan gjøre, er å få Morata i gang igjen. Olivier Giroud er bra, men Morata har et stort, uforløst potensial. Ser man bort fra hans posisjon, er laget solid, sier han.

Fotballeks­pert Lars Tjaernås er uenig.

– Behovet for en toppspiss er til stede, og det samme er behovet for en ving. Det meste tilsier at det blir 4–3–3 fra nå av, og da kan det også vaere aktuelt å hente inn en ren back fremfor vingbacken­e de har brukt til nå.

Arsenal

Etter fjorårets sesong takket franske Arsène Wenger for seg i Arsenal etter å ha vaert 22 år i klubben.

Nå har spanske Unai Emery tatt over stillingen. Erik Thorstvedt tror det vil gi klubben et løft.

– De har hatt én manager så lenge, og da er det utrolig spennende å få inn en ny en. Det vil gjøre at alle kan gå på trening med mer energi, vaere enda mer påskrudd og konsentrer­t, sier han.

Spillersta­llen er solid nok, skal vi tro Øyvind Alsaker.

– De har prøvd å tette igjen hullene fra Wengers siste sesong og står igjen med spillere som Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Mesut Özil og Laurent Koscielny. Det hele gir dem et ganske godt lag, men den største utfordring­en blir å få det hele til å fungere sammen på kort tid, sier han.

– Spillerne blir nødt til å kjempe hardt for å få en plass på den nye sjefens lag, varsler Lars Tjaernås.

Om 18 dager starter Premier League.

 ?? FOTO: PHIL NOBLE, REUTERS/NTB SCANPIX ?? Manchester Citys Raheem Sterling setter inn en scoring mot Tottenham forrige sesong. Kan han vaere med å sikre et nytt gull?
FOTO: PHIL NOBLE, REUTERS/NTB SCANPIX Manchester Citys Raheem Sterling setter inn en scoring mot Tottenham forrige sesong. Kan han vaere med å sikre et nytt gull?
 ??  ?? Fra venstre Erik Thorstvedt, Lars Tjaernås og Øyvind Alsaker.
Fra venstre Erik Thorstvedt, Lars Tjaernås og Øyvind Alsaker.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway