Aftenposten

Ny norsk rekord – endelig!

- GEIR ANDREASSEN SVEIN HAGEN

Flere av de norske løperne imponerte i London i går.

Isabelle Pedersen fikk herlige svar på 100 meter hekk under Diamond League-stevnet i London. I finalen var hun naer å kopiere rekordløpe­t fra tidligere på dagen.

Bergensere­n senket Christina Vukicevics ni år gamle norgesreko­rd i gårsdagens semifinale. Det gjorde hun med to hundredele­r etter å ha løpt inn til tiden 12,72.

Misfornøyd med starten

Pedersen lot seg likevel irritere av noe etter rekordløpe­t.

– Det var ikke den beste og mest eksplosive starten i livet, men det var veldig greit å ha olympisk mester ved siden av og bare føle det at du ligger så tett. Da må man bare fortsette å gire på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint, sier Pedersen til NRK.

Drøyt en time senere greide Pedersen 12,73 og ble nummer åtte i finalen. Det var med andre ord to bunnsolide løp av 26-åringen, som er i knallform før EM i Berlin neste måned. I finalen i London ble hun beste europeer.

Pedersen har jaktet på Vukicevics rekord i en årrekke. I går lyktes hun endelig med å ta over tronen som Norges raskeste kvinne på 100 meter hekk. Rekordløpe­t i semifinale­n holdt til en fjerdeplas­s i Pedersens heat.

– Herlig å se

– Det her synes jeg var utrolig godt gjennomfør­t, men jeg sitter og lurer på om hun hadde enda mer å gå på i starten. Vet ikke om starten til Isabelle var helt 100 prosent, men likevel gjør hun 12.72! Det er herlig å se, sier NRKs friidretts­ekspert Vebjørn Rodal.

Før gårsdagens løp hadde Pedersen 12,76 som årsbeste og 12,75 som personlig rekord.

Det ble trippel amerikansk på pallen. Finalen ble vunnet av Kendra Harrison med tiden 12,36, nytt årsbeste i verden. Brianna McNeal og Sharika Nelvis ble nummer to og tre.

Flere norske imponerte

Henrik Ingebrigts­en løp sin første 1500 meter på to år, og han gjennomfør­te på oppløftend­e 3.35,61 med sin fjerdeplas­s. Dette var hans beste sesongdebu­t på distansen noensinne.

Ingebrigts­en la seg på halen av feltet helt fra start, men klarte hele tiden å avansere fremover i feltet. Han hadde en formidabel avslutning, noe som resulterte i en oppløftend­e fjerdeplas­s med 3.35,61.

– Det var nesten et sjokk for meg med den åpningsfar­ten feltet hadde, men heldigvis klarte jeg fort å komme meg opp i halen på feltet. Når jeg ikke har løpt distansen siden semifinale­n i OL i Rio i 2016, så er det ikke rart at kroppen slet litt med å tilpasse seg farten, forklarer han.

Løpet ble vunnet av amerikansk­e Matthew Centrowitz med 3.35,22. Faktisk var også Sandnesløp­eren den beste løperen fra Europa i dette gode feltet i London.

Aldri løpt fortere i sesongdebu­t

– Jeg har aldri i min karriere sesongdebu­tert på 1500 meter med bedre tid enn dette. Det burde fortelle litt om at jeg nå virkelig er på vei tilbake og går mot en god høstsesong, forklarer en fornøyd Sandnes-løper.

Så travelt hadde han etter løpet at han ikke fikk tid til å skifte fra konkurrans­eantrekket før han måtte til flyplassen.

– Jeg har ingen tid å miste før EM, derfor er det rett til St. Moritz igjen for å forberede meg til det mesterskap­et. Jeg får ta noen runder med jogg på flyplassen i London før jeg skal dra videre, smiler han.

– Kommer du til å løpe både 1500 og 5000 i EM etter denne positive opplevelse­n?

– Etter dette løpet er jeg slett ikke sikker på om jeg kommer til å droppe 1500 meter i EM. Fortsatt stigning de to neste ukene vil avgjøre hva jeg kommer til å satse på i EM. Jeg har tross alt medaljer i de tre siste mesterskap­ene på den distansen og kunne godt tenkt meg å få min fjerde, i god kamp med mine to brødre, understrek­er han.

EM i Berlin begynner tirsdag 7. august.

 ?? ARKIVOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX ?? Isabelle Pedersen leverte et kanonresul­tat og forbedret den norske rekorden på 100m hekk til 12,72 under Diamond League-stevnet i London i går London.
ARKIVOTO: CORNELIUS POPPE, NTB SCANPIX Isabelle Pedersen leverte et kanonresul­tat og forbedret den norske rekorden på 100m hekk til 12,72 under Diamond League-stevnet i London i går London.
 ?? ARKIVFOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? Henrik Ingebrigts­en sesongdebu­terte på 1500-meter med en sterk 4. plass i London.
ARKIVFOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX Henrik Ingebrigts­en sesongdebu­terte på 1500-meter med en sterk 4. plass i London.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway