Aftenposten

Norges kjappeste kvinne over hekkene

- NTB BENEDICTE A. BAKKEN

Magnus Cort Nielsen var sterkere enn alle.

Nielsen ble vinneren av den 15. etappen i Tour de France. 20-åringen gikk i brudd med Bauke Mollema og Ion Izagirre noen kilometer før mål, men Tour-debutanten rykket fra like før mål og kom først over målstreken.

– Det er deilig. Det er jo verdens største sykkelløp, sier Nielsen til dansk TV2 etter seieren.

Det var første gang en danske vant en Tour-etappe siden Nicki Sørensen i 2009.

– Det er for vilt. Vi smadret dem fullstendi­g i dag, sa Nielsen til pressekorp­set etter målgang.

Seieren ble også litt norsk. Nielsen er kjaereste med den norske syklisten Katrine Aalerud.

Nielsen rykket fra

Etter rundt en times kjøring gikk 29 i brudd.

Med i underkant av 5 kilometer igjen til mål hadde Nielsen, Mollema og Izagirre fått en luke ned til de andre i bruddet. Med litt over 1 kilometer igjen hadde de tre 30 sekunders forsprang til de andre.

Izagirre støtet, men Nielsen fulgte på. Så roet det seg, før Nielsen satte inn de siste kreftene rundt 250 meter før mål og syklet kontroller­t over målstreken i Carcassonn­e.

Izagirre tok annenplass­en, mens Mollema fulgte like bak og tok tredje.

Ingen endringer i teten

Hovedfelte­t kom et godt stykke bak vinner Nielsen, og ingen av sammenlagt­favoritten­e angrep den gule trøyen. Dermed ble det ingen endringer i sammendrag­et for sammenlagt­favoritten­e. Geraint Thomas leder fremdeles Tour de France.

De norske rytterne kom inn 23 minutter og 36 sekunder bak Nielsen.

Peter Sagan har et solid jerngrep om den grønne poengtrøye­n. Kun usannsynli­ge teorier og et Sagan-brudd kan hindre at slovaken vinner trøyen. Kristoff er naermeste konkurrent, over 250 poeng bak.

Julian Alaphilipp­e har fremdeles klatretrøy­en, mens Pierre Latour leder kampen om ungdomstrø­yen.

Gårsdagens etappe var kupert og 181,5 kilometer lang. Den gikk fra Millau til Carcassonn­e. I dag er det hviledag. Rittet avsluttes i Paris 29. juli.

 ??  ??
 ??  ?? Isabelle Pedersen
Isabelle Pedersen
 ?? REUTERS/NTB SCANPIX
FOTO: STEPHANE MAHE, ?? Magnus Cort Nielsen satte inn det avgjørende støtet like før mål. Bauke Mollema og Ion Izagirre klarte ikke å hente inn igjen den danske Tour-debutanten.
REUTERS/NTB SCANPIX FOTO: STEPHANE MAHE, Magnus Cort Nielsen satte inn det avgjørende støtet like før mål. Bauke Mollema og Ion Izagirre klarte ikke å hente inn igjen den danske Tour-debutanten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway