Aftenposten

Varsler regn og torden

-

Meteorolog­ene varsler kraftig regn og torden under Norway Cups åpningshel­g.

Fotballfes­t blir det likevel, forsikrer generalsek­retaer Tony Isaksen i Norway Cup.

Gressmatte­ne på Ekebergløk­ka er blitt så harde og tørre at arrangøren­e måtte be Oslo Vann & Avløp, Bymiljøeta­ten og Oslo Brann- og Redningset­at om hjelp til vanning av gresset.

Nå kan arrangøren­e få hjelp av vaergudene.

– Kan bli veldig vått

– Det er fortsatt et stykke frem, men lørdag er det varslet kraftige regn- og tordenbyge­r i Oslo. Det har vaert såpass lang tørke denne sommeren at det vil vaere gunstig for noen, men for dem som ønsker seg en sommerhelg, kan det bli veldig vått, sier vakthavend­e meteorolog Kristen Gislefoss ved Meteorolog­isk institutt til NTB.

Det varslede regnvaeret ønskes velkommen av Isaksen i Norway Cup.

– Vi trenger regn for å nå mykhetskra­vet i gresset, for underlaget er utfordrend­e. De unge spillerne tenker ikke på vaeret i det hele tatt, for de vil bare spille fotball. Det er kun voksne som ikke klarer å kle seg, som tenker på vaer, sier han.

Miljøfokus

Under Norway Cup serveres det daglig 30.000 måltider i Ekeberghal­len til sultne og tørste fotballent­usiaster. Arrangøren­e varsler en stor miljøsatsi­ng for å unngå forsøpling.

– Barna, som er fremtidens generasjon, må ta et miljøansva­r og forstå viktighete­n av resirkuler­ing og kildesorte­ring, sier Isaksen. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway