Aftenposten

Kan ende norsk tørke

- NICHOLAS BERGH Seinäjoki

De er ute av G19-EM. Nå retter Norges tropp fokus mot omspill til U20-VM.

Norge er ute av EM etter søndagens 1-1-kamp mot Italia. De kan imidlertid trøste seg med én ting: tredjeplas­sen i gruppen.

Det betyr nemlig at de fortsatt kan kvalifiser­e seg til U20VM, som spilles i Polen neste år. Torsdag møter Norge tredjeplas­sen i gruppe B til VM-omspill.

Selv midt i den store skuffelsen etter Italia-kampen, understrek­et Norge-spillerne at de vil vaere motiverte for torsdagens kamp.

– Det er VM. Selvfølgel­ig er vi motiverte, sier Erling Braut Håland.

Tidligere lagkamerat i Molde, Eman Markovic tenker i samme baner.

– Først må vi glemme denne kampen og ta med det positive. Vi får gjøre alt for å gjøre det bra i neste kamp og bli med til VM, sa lyngdølen etter Italia-kampen.

Første siden Rudi & Co?

U20-VM er en gjev turnering som har gått uten norsk deltagelse siden 1993. Den gangen var Thomas Myhre, Tommy Svindal Larsen og Petter Rudi blant profilene på det norske laget.

– 24 lag kommer fra hele verden. Det er et enormt arrangemen­t. Å få vaere med på det vil leva ert stort for oss, sier G 19 landslagst­rener Pål Arne“P a co” Johansen.

Leo Skiri Østigård var Norges kaptein søndag. Han tror ikke det blir noe problem å fyre seg opp til VM-omspillet.

– Dette blir en tung kveld, men vi må tilbake på jobb i morgen og forberede oss til den kampen. Den må vi vinne, sa Østigård etter Italia-kampen.

Etter tapet for Italia sto Håland igjen på banen i flere minutter. Molde-kometens mål om at Norge skulle vinne turneringe­n, ble ikke noe av. Håland var god i mesterskap­et, men den første scoringen kom først i den siste kampen i gruppespil­let.

Lagkamerat Ulrik Fredriksen mener Håland har fått vanskelige arbeidsvil­kår.

– Det har vaert vanskelig for ham, med tanke på alt han har fått i mediene. Alle vil stoppe ham og alle er ute etter ham. Du så i dag at de var ekstra tøffe med ham, og jeg synes ikke akkurat dommeren hjalp ham, sa han.

 ?? FOTO: NICHOLAS BERGH ?? Leo Skiri Østigård var svaert skuffet etter 1–1-kampen mot Italia.
FOTO: NICHOLAS BERGH Leo Skiri Østigård var svaert skuffet etter 1–1-kampen mot Italia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway