Aftenposten

Siri Kvalheim

-

Homo-kjemperen Siri Kvalheim lever ikke lenger. Megafonen fra Bergen har stilnet. Vi er fortsatt i sjokk etter den veldig triste og svaert uventede meldingen vi fikk her om dagen.

Skipper Siri hadde for siste gang ført sin skute til kai og ble funnet livløs om bord. Bølgende sjø var nok Siris aller beste element og båten hennes andre hjem, slik vi har oppfattet det. Siri nådde mye, men seksti år rakk hun dessverre ikke å bli. Altfor tidlig å legge inn årene.

Siri var en bauta i homokampen, ikke minst i hovedstade­n på 80- og 90-tallet. Hun var svaert aktiv og engasjert og i mange år både synlig og høylytt i den viktige kampen for likeverdig kjaerlighe­t for alle, for homofile og lesbiskes rettighete­r. Hun var blant annet i flere år leder av Oslo LLH og senere også av Arbeiderpa­rtiets homonettve­rk.

Vi husker så godt de mange homo-marsjene i Oslos gater der Siri enten gikk foran med gitaren mens vi alle sang «likeså mange som bølger mot strand … Eller så marsjerte hun frem og tilbake langs toget med sine høye og bergensk tydelige rop gjennom megafonen: «vi er mange flere, resten står blant dere».

Den gang det primaert var vidåpne lesber og homser som gikk i toget under homopoliti­ske kampparole­r. Før paraden ble så fargerik og skeiv som i dag, med dansende deltagelse fra gud og hvermann. I seg selv et resultat av mange års krevende homokamp fra aktive og engasjerte mennesker.

Siri har alltid av hjertet takket vår alles Kim for hennes uvurderlig­e innsats. Og vi sender med dette Siri Kvalheim en varm og ektefølt takk for alt det hun rakk å bidra med.

Vi kommer til å savne den levende engasjerte megafonen fra Bergen.

Grete Holen

Marianne Butenschøn Edel Rønning

Kim Friele

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway