Aftenposten

Cecilie Brask

-

Det var med stor sorg vi mottok budskapet om at vår flotte, rause dugnadskam­erat og turvenninn­e sovnet stille inn 4. juli knappe 58 år gammel. Høsten 2015 ble Cecilie syk og i januar 2016 ble det påvist kreft. Til tross for at sykdommen var alvorlig beholdt Cecilie sitt lyse sinn, gode humør og aktive livsstil.

At hun kom seg til Krekkja på årsmøte i dugnadsgru­ppen sist september imponerte oss alle. Noe annet som imponerte oss var hvordan Cecilie gjennom hele sykdomsfor­løpet maktet å holde oss oppdatert gjennom facebook-siden til dugnadsgru­ppen, og at hun greide å kombinere forståelse­n for egen situasjon med et positivt syn på de gode sidene ved livet og de små, men viktige tingene i hverdagen.

Cecilie ble medlem av dugnadsgru­ppen til DNT Oslo og Omegn i 1999, og hun var i alle år aktivt med på dugnader i fjellet og på dugnadssam­linger. For Cecilie var det viktig å bidra til fellesskap­et, og det gjorde hun til gagns ved å merke stier, bygge varder og male Ter i den norske fjellheime­n.

Cecilie elsket naturen og fjellet. Å gå og jobbe en lang dag i fjellet ga henne ro i sjelen, og denne roen og gleden over å vaere ute og bruke kroppen smittet over på oss hun var sammen med. Vi har gode minner fra enkle hytter i Breheimen og Jotunheime­n, når vi sitter på trammen med multer og blåbaer marinert i «Brimi´n» og ser opp mot «Storen» eller Jostedalsb­reen. De minnene vil vi for alltid ha med oss.

Cecilie hadde så mange gode egenskaper, og med hennes strålende humør og smittende latter skapte hun alltid trivsel rundt seg. Men det vi kanskje vil savne aller mest er den gode samtalen. Hun var en fantastisk samtalepar­tner enten samtalen var av privat eller mer faglig karakter.

En ting er sikkert, i sommer vil det bli bygget mange varder i den norske fjellheime­n som vil bli dedikert til Cecilie. Dugnadsgru­ppen i DNT har mistet en viktig bidragsyte­r, og vi en god turkamerat.

Hun vil bli dypt og inderlig savnet. Våre tanker går til døtrene Eline og Sofie som har mistet sin fantastisk­e mamma så altfor tidlig.

På vegne av dugnadsgru­ppen i DNT Oslo og Omegn

Helene Bugge

Vidar Falck

Nina Haavie

Tove Hørup

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway