Aftenposten

Sigurd Liestøl

-

Vår gode kollega Sigurd Liestøl døde 54 år gammel. Rolig, grundig og samvittigh­etsfull er ord som beskriver Sigurd. Han ble uteksamine­rt som lege ved Universite­tet i Oslo i 1989 og gjennomfør­te turnustjen­esten og den første delen av sin indremedis­inske utdanning ved Sykehuset Innlandet, Elverum.

Han fortsatte den indremedis­inske løpebanen ved Ullevål universite­tssykehus fra 1995 og ble godkjent spesialist i 1997. Sigurd ble deretter godkjent spesialist i blodsykdom­mer i 2007 etter tjeneste ved Hematologi­sk avdeling og Kreftavdel­ingen, Ullevål universite­tssykehus.

I 2008 disputerte han for den medisinske doktorgrad­en. Temaet var fosfolipid­antistoffe­r, en risikofakt­or for dannelse av blodpropp. Han arbeidet grundig og nøyaktig og hadde den nødvendige kritiske distansen til egne funn som kjennetegn­er en genuin forsker. Flere av publikasjo­nene hans er blitt standardre­feranser i den internasjo­nale litteratur­en på fagfeltet.

Sigurd ble tilsatt som overlege ved Ullevål universite­tssykehus i 2009 og fikk ansvaret for det nye behandling­sprogramme­t for akutt lymfoblast­isk leukemi hos voksne. Ved etablering­en av Oslo universite­tssykehus fikk Sigurd ansvaret for behandling av denne formen for leukemi i hele Helseregio­n Sør-Øst. Prosjektet var meget vellykket og represente­rte et klart fremskritt i behandling­en.

Sigurd var en lege som pasientene og arbeidskol­legaene satte stor pris på. Men han var ingen faglig nerd. Vi kommer til å savne de daglige små samtalene om barna, relasjoner, hage, hus, hytte, båt, god mat, musikk, ja, alt slikt som hører livet til. Han var interesser­t i hagens alle blomster og planter, og han hadde en utpreget estetisk sans og var en veldig god kokk.

Sigurd var en kjaer kollega, og vi vil alle savne den staute skikkelsen med det lune smilet.

På vegne av kollegene ved Avdeling for blodsykdom­mer, Oslo universite­tssykehus

Finn Wisløff

Eva Marie Jacobsen Nina Gulbrandse­n Geir E. Tjønnfjord

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway