Aftenposten

Maridalens­iktede ble pågrepet mens det fortsatt brant

- NTB LORNS BJERKAN

Lagmannsre­tten forkastet anken til den siktede 55-åringen. Han forblir fengslet i fire uker.

Den drapssikte­de 55-åringen ble i forrige uke varetektsf­engslet frem til 16. august med brev-, medieog besøksforb­ud og er underlagt fullstendi­g isolasjon i en uke. Han anket avgjørelse­n til lagmannsre­tten, som sa seg enig i Oslo tingretts tidligere avgjørelse.

«Forsvarer har anført at bevisgrunn­laget mot siktede er «svaert tynt». Det er lagmannsre­tten ikke enig i», heter det i kjennelsen fra Borgarting lagmannsre­tt.

«Var aktivitet i brannen»

Det går også frem av kjennelsen at den siktede «ble pågrepet like ved det stedet der den avdøde ble funnet, mens det fortsatt var aktivitet i brannen».

55-åringen er siktet for å ha drept en mann i 30-årene, som ble funnet forbrent i Maridalen etter at brannvesen­et rykket ut til meldinger om røyk.

Tidligere dømt

På 80-tallet ble den siktede dømt til 18 års fengsel for Hadelandsd­rapene.

«Utover dette er det etter lagmannsre­ttens syn relevant å se hen til at NN (siktedes navn – journ. anm.) tidligere er dømt for drap. Dette gjelder selv om den tidligere pådømte drapshandl­ingen ligger mer enn 30 år tilbake i tid. NN er dessuten flere ganger domfelt for annen voldskrimi­nalitet, også i den senere tid», heter det i kjennelsen.

Den siktede mannen nekter straffskyl­d.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway